Az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett – tájékoztatott Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Thaiföldre utazott a miniszter

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá.

Bankokban van kórházban

Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Az utazás előtt negatív volt a tesztje

Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott.

Karanténba vonul

A miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

Az első fideszes koronavírusos

A Fideszben Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója kapta el először a koronavírust augusztus végén. Több politikus is részt vett azon a balatoni partin, ahol Hollik is ott volt, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs is hatósági karanténba került.

Varga Judit is elkapta

Varga Judit néhány héttel ezelőtt, október 20-án közösségi oldalán jelentette be, hogy megefertőződött a koronavírussal, erről akkor itt a LikeNews-on is hírt adtunk.

Koronavírusos lett Tuzson Bence is

Elsőként írták meg a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy elkapta a koronavírust Tuzson Bence államtitkár, aki egyben Dunakeszi környékének országgyűlési képviselője is.

Dunakeszi polgármestere is beteg

„Elővigyázatosságból csináltattam egy PCR-tesztet. Bár tünetmentes vagyok, az eredmény pozitív lett, így a járványügyi előírásokat betartva otthonról dolgozom – írta Dióssi Csaba Facebook-oldalán.

Lánya esküvője után volt már karanténban

Korábban Dunakeszi polgármestere már volt karanténban, akkor nem kapta el a fertőzést. Lánya esküvőjén vett részt még augusztusban és ott találtak valakit, aki fertőzött volt.

A csepeli polgármester is fertőzött

Csepel polgármestere is elkapta a koronavírust. Borbély Lénárd szintén Facebook poszban jelentette be, hogy ő is megfertőződött. Mint írja: „Sajnos engem is elért a koronavírus. Igazoltan pozitív lett a tesztem és tüneteim is vannak.” Borbély Lénárd  bejegyzésében kiemelte, hogy amit tudott, megtett, hogy megelőzze a fertőzést, de így sem sikerült elkerülnie a vírust. 

Kiemelt kép: Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter – Fotó: BPK