A mutálódott vírus hatására változhatnak a nyitvatartási idők az élelmiszerboltokban. Az elmúlt napokban számos helyeről érkeztek olyan jelzések, hogy már a napi működését is veszélyezteti az újabb hullám, számolt be róla a Magyar Nemzet.

Terjed a boltosok körében a fertőzés

A lap azt írja, lehetséges, hogy nem lesznek elegendőek a kiskereskedelemben megszokott védekezési előírások. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az iparági szervezetekhez mérettől, üzlettípustól függetlenül az elmúlt napokban több helyről is érkeztek olyan jelzések, hogy már a napi működést is veszélyezteti az újabb Covid-hullám. Ami pedig a legrosszabb, hogy a fertőzés a sokak által látogatott élelmiszerboltok alkalmazottai között is nagyon terjed. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fokozott kockázat

A lap azt írja, hogy az iparcikküzletekben, élelmiszerboltokban, raktárakban, központi áruelosztó bázisokon agresszív módon ütötte fel a fejét a vírus, ez pedig azt is jelenti, hogy a napi több ezer vásárlót fogadó üzletekben a kövekező hetekben fokozott kockázattal jár a munkavégzés járványügyi szempontból.

FRISS! Hatalmas áttörés lehet: itt a koronavírus vakcina, amiből egy dózis is elegendő

Nagyon aggódnak

A lap megtudta, a kereskedelmi szereplők legújabban amiatt aggódnak, hogy minden óvintézkedés ellenére a bolti munkavállalók lebetegedésével fokozódhat a nyomás az élelmiszer-alapellátási lánc értékesítői, beszerzői oldalán, ami az előző évi hullámok, sőt a kezdeti pánikvásárlások rohamában is jól állta a sarat.

Segítséget kértek

“A magyar vállalkozások képviseletében levélben kértünk segítséget Kásler Miklós egészségügyi minisztertől azért, hogy az élelmiszerboltokban dolgozó kollégák mielőbb védettebb közegben dolgozhassanak, és hozzá tudjanak jutni a vakcinához” – közölte a Magyar Nemzettel Neubauer Katalin.

Veszélynek vannak kitéve

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt is kiemelte, hogy a boltosok napi 8-10 órás műszakokban, hétvégén pedig a fokozott a gyorsan cserélődő vásárlótömet végett fokozott módon ki vannak téve a megbetegedés veszélyének.

Ez is érdekelhet: Ránk is ez várhat? A szomszédban a járvány terjedése miatt szigorítottak az intézkedéseken

A védelem biztosítása

Az ő védelmükre és az élelmiszer-ellátási rendszer működésének biztosítására mielőbb lehetővé kellene tenni az ebben a szektorban dolgozók védőoltását, mondta. Neubauer Katalin azt is jelezte, hogy az előző járványhullámok idején megúszták néhány fertőzéses esettel, ilyenkor átszervezék a műszakokat, most azonban aggódnak a tömeges megbetegedések miatt.

Veszélyezteti a nyitvatartást

Neubauer Katalin ugyanis azt mondta, a napokban több helyről is azt a hírt kapták, hogy a kiskereskedelemben megugrott a fertőzések száma, mindez pedig veszélyezteti a nyitvatartás. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels