Néhány napja a LikeNews is megírta, hogy kórházba került Erzsébet királynő férje Fülöp herceg, aki néhány hónap múlva ünnepli a 100. születésnapját. Az is kiderült, hogy miért hívatta be a fiát Fülöp a kórházba.

Kórházba került

Mint megírtuk a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be nemrégiben a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Másnap meglátogatta Károly

Károly az édesapját a kórházba kerülése után is meglátogatta. A herceg akkor könnyes szemmel távozott az intézményből.

Fertőzéses megbetegedés

A kórházi kezelés azonban már több mint egy hete tart, és a Buckingham-palota – a brit királyi család első számú londoni hivatala és rezidenciája – a sokasodó találgatásokra reagálva néhány napja rövid közleményt adott ki, miszerint az edinburgh-i hercegnek fertőzéses megbetegedés miatt van szüksége kórházi ápolásra, de reagál a kezelésre és jól érzi magát.

Még néhány napig kórházban lesz

A palota szóvivője továbbra sem részletezte, hogy a királynő férje milyen betegséggel bajlódik, közölte ugyanakkor, azt mondák, hogy Fülöp várhatóan néhány napig még kórházban marad. A herceg állapotáról szóló sajtótalálgatások különösen azután sokasodtak meg, hogy Fülöpöt a minap meglátogatta a kórházban az uralkodói házaspár legidősebb fia, Károly trónörökös, aki vidéki birtokáról utazott Londonba, kifejezetten a látogatás céljából.

Nem koronavírusos

Udvari illetékesek már a múlt héten hangsúlyozták, hogy Fülöp herceget nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni. Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli a 95. születésnapját – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

Ezért hívatta be Károlyt

Kiderült, hogy Fülöp a fiát azért hívatta be, hogy a család jövőjéről döntsenek. Károly 30 percet töltött az édesapjánál, mielőtt könnyes szemmel távozott – írja a Blikk.

A halálra készülne?

Nagyon úgy tűnik, mintha Erzsébet királynő férje készülne a halálra, ugyanis azt mondta Károlynak a látogatásakor, hogy egyszer ő lesz a család vezető embere. Dickie Arbiter, II. Erzsébet korábbi sajtótitkára reméli, hogy Fülöp saját lábán fogja elhagyni a kórházat. EZ IS ÉRDEKELHET! Rivalizált egymással Vilmos és Károly herceg: ilyen szerepet játszott Katalin hercegné abban, hogy apa és fia megbékéltek

Júniusban lesz 100 éves

Fülöp herceg, aki júniusban tölti be a 100. életévét, legutóbb 2019 karácsonya előtt töltött négy napot ugyanabban a kórházban, ahol most is kezelik. Az udvar illetékese annak idején is csak annyit árult el, hogy Fülöp egy régebb óta fennálló egészségi probléma miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából. Az utóbbi egy évtizedben többször előfordult, hogy az edinburghi hercegnek – aki egyébként szinte kikezdhetetlen egészségi állapotáról közismert – kórházi kezelésre volt szüksége, és korábban is voltak fertőzéses megbetegedései.

2011-ben nagyon megijedtek

A legnagyobb riadalmat az okozta, amikor Fülöpöt 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

Visszavonult

Az edinburghi herceg 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől és azóta nem fogad el meghívásokat nyilvános eseményekre. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg novemberben ünnepelték a 73. házassági évfordulóját. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Károly herceg – Forrás: YouTube