Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta kórházban kezelik Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő férjét. A hírt még a Buckingham Palota közölte szerda délután.

Kórházba került

Mint megírtuk a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be előző este a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Károly herceg meglátogatta

A BBC közlése szerint most Károly herceg meglátogatta a kórházban fekvő édesapját, akiről még mindig nem tudni pontosan, milyen panaszok miatt kellett befeküdjön. A BBC rádió által idézett udvari források leszögezték, hogy a herceget nem mentővel vitték be a londoni kórházba, hanem autóval utazott oda, továbbá azt is közölték, hogy Edinburgh hercege a saját lábán ment be az intézménybe, illetve jó hangulatban volt. Az illetékesek azt is hangsúlyozták, hogy a herceget nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba szállítani.

Jövő héten még biztosan kórházban marad

Károly herceg ma járt az édesapjánál a kórházban, a látogatás időtartama nagyjából 30 perc volt, azonban a részletekről nem tudni sokat, annyi bizonyos, hogy a 100. életévében járó Fülöp herceg a jövő héten még a kórházban marad, számolt be róla a BBC.

Károly könnyes szemmel távozott

Károly hercegről a távozását követően készül egy felvétel, amin jól láthatóan könnyes a szeme, így csak remélni tudjuk, hogy nincs nagy baj és Edinburgh hercege jól van.

Itt a poszt:

Nemrég született meg a 9. dédunokájuk

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet néhány nappal ezelőtt Eugénia hercegnő, a brit uralkodó és Fülöp herceg 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és ő II. Erzsébet királynő és Fülöp kilencedik dédunokája.

Erzsébet királynő nagyon örül

A gyermek 8 font és 1 uncia, vagyis 3657 gramm súllyal született. A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Közben kiderült a gyermek neve

A gyermek nevét napokig nem lehetett tudni, ám mostanra kiderült, hogy a kicsit August Philip Hawke Brooksbank hívják, a Philip, azaz Fülöp keresztnévvel pedig egyértelműen, Edinburgh hercege, azaz Fülöp herceg előtt szerettek volna tisztelegni.

Ezt mondta Eugénia hercegnő

„Szeretnénk bemutatni August Philip Hawke Brooksbankot. Köszönöm a sok csodálatos üzenetet. A szívünk tele van szeretettel e kisember iránt, a szavak nem tudják kifejezni„ – írta posztjában a hercegnő, aki kifejtette, hogy nagypapája előtt szerettek volna tisztelegni a névvel. 

Meghan és Harry herceg is hamarosan újra szülők lesznek

Szintén itt a LikeNews hírportálon számoltunk be róla, hogy második babáját várja Meghan hercegné és férje, Harry herceg. Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Az utódlás kérdése

Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz.

A 10. vagy a 11. dédunokája lesz Erzsébet királynőnek és Fülöp hercegnek

Harry és Meghan második gyermeke a tizedik vagy a tizenegyedik dédunoka lesz, attól függően, hogy a királynő egyetlen leánygyermekének, Anna hercegnőnek a leánya, a szintén várandós Zara Tindall gyermeke mikor születik meg. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A LikeNews az angol királyi családdal kapcsolatos további hírei itt érhetők el.

Kiemelt kép: Károly herceg, YouTube