Kórházban kezelik Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő férjét.

A Buckingham-palota közölte

A Buckingham-palota – a brit királyi család első számú londoni hivatala – szerda délután közölte, hogy a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be előző este a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem mondtak részleteket

Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából.

Nemrég született meg a 9. dédunokájuk

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet néhány nappal ezelőtt Eugénia hercegnő, a brit uralkodó és Fülöp herceg 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és ő II. Erzsébet királynő és Fülöp kilencedik dédunokája.

Erzsébet királynő nagyon örül

A gyermek 8 font és 1 uncia, vagyis 3657 gramm súllyal született. A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Még nem tudni a gyermek nevét

A palota a gyermek nevét egyelőre nem ismertette. Eugénia, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a tizedik a brit trónutódlási sorban, nővére, Beatrix hercegnő után, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a “királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

Valószínűleg sosem léphet trónra

Ennek megfelelően szinte teljes biztonsággal kizárható az is, hogy kedden született első gyermeke valaha trónra lép. Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank 2018. október 12-én házasodott össze. Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.

Anna hercegnő unokája is úton van, Meghan és Harry is babát várnak

Szintén itt a LikeNews hírportálon adtunk róla hírt, hogy második gyermekét várja Meghan sussexi hercegné, a brit uralkodó unokájának, Harry hercegnek a felesége. A hírt vasárnap este jelentette be a házaspár szóvivője.

Első gyermekük 2019-ben született

Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Kapcsolódó:

A 10. vagy a 11. dédunokája lesz Erzsébet királynőnek és Fülöp hercegnek

Harry és Meghan második gyermeke a tizedik vagy a tizenegyedik dédunoka lesz, attól függően, hogy a királynő egyetlen leánygyermekének, Anna hercegnőnek a leánya, a szintén várandós Zara Tindall gyermeke mikor születik meg. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fülöp herceg, ATV