Az elmúlt napokban nagy izgalommal követte az egész világ, hogy vajon ki lesz az USA elnöke. A verseny nagyon szoros volt a két jelölt Donald Trump és Joe Biden között.

Megfordította az állást Biden

Először négy jelentőségteljes államból Nevadában, Georgiában, Arizonában és Pennsylvaniában, háromban Trump vezetett, ám de a demokrata Bidennek sikerült megfordítania az állást még Pennsylvania államban is.

20 elektori szavazat járt

Pennsylvaniáért 20 elektori szavazat járt és Bidennek 17-re volt szüksége, hogy meglegyen a 270 szavazat és ő legyen az USA elnöke.

Ő az új elnök

Most már kétségtelen, hogy az Egyesült Államok 46. elnöke: Joe Biden.

Trump őrjöng

Trump az elmúlt napokban többször fejtette ki a véleményét a Twitteren, többek között csalással magyarázta, hogy Biden ennyire jól áll.

Kapcsolódó!

Trump szerint ha a “jogszerű” voksokat számolják, akkor ő nyerte a választást

Nem igazán hajlandó beismerni a vereséget

Nem biztos, hogy Trump befogja ismerni, hogy veszített ugyanis néhány órával a hivatalos eredmény előtt a Twitteren azt állította, hogy ő nyerte meg a választást – írja a Blikk.

Pert indított

Donald Trump és csapata több pert is indított, hogy számolják újra a szavazatokat, valamint a levélszavazatok beszámításával kapcsolatban, de a CNN hozzáfűzte, hogy nagyon ritka az olyan eset, hogy a szavazatok újraszámolása bármit is változtatna a végeredményen. 

Biden az Instagramon mondott köszönetet

Biden megköszönte az Egyesült Államoknak, hogy őt választották az ország vezetőjének és megígérte, hogy az összes állampolgár elnöke lesz annak ellenére, hogy rá szavaztak, vagy sem. „Megtartom a hitet, amit belém vetettek” – zárta a sorait.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Joe Biden