Négy és fél éves Miklósa Erika örökbefogadott lánya. Anya és gyermeke között nagyon szoros a kapcsolat, nincsenek titkok közöttük, az operaénekesnő a kezdetektől fogva tudatosította Bibiben, hogy ő nem a vér szerinti édesanyja.

Miklósa Erika kevéssel a 45. születésnapja előtt, 2015-ben lett anya. Lánya, Bíborka nyílt örökbefogadással érkezett a Bölcső Alapítványtól. Az énekesnő gyermekkora óta tervezte, hogy örökbe fogad, ugyanis a nagymamája is nevelőszülő volt. Erikának ez már a harmadik házassága, azt mondja, nem meddősségi okok miatt nincs vér szerinti gyermeke.

„Egyik nap nem hagyta, hogy befejezzem a mondatot. Kijelentette: ‘Anya, hagyd ezt abba, nem így van. Én fogadtalak örökbe titeket, és én foglak örökké szeretni benneteket.’ Ez rettenetesen meghatott, könnyek szöktek a szemembe. Visszakérdeztem: ‘Tudod, hogy ez mit jelent?’ És már felelt is: ‘Azt anya, hogy mindig…’ – mesélte a Story magazinnak Miklósa Erika.

Majd így folytatta: „Ez is jelzi számomra, mennyire rohan az idő, hiszen Bibi nemcsak érzi, de érti már, mit jelent ez az állapot. Természetesen kezeli a helyzetet, és most már felfogja, milyen kötődéssel, bizalommal jár, és hogy egy életre szól. Tisztában van azzal is, hogy milyen erős szövetség ez közöttünk. Tudom, és meg is tapasztaltam, hogy egyáltalán nem számít egy szülő-gyermek viszonyban, van-e vér szerinti kapcsolat”

Családjával nemrég visszaköltözött a Velencei-tó partjára. Bíborka a helyi óvodába jár, ahol nagyon jól érzi magát.

Kiemelt kép: Miklósa Erika és családja – Forrás: Családvarázs/Youtube