A LikeNews is beszámolt a mai napon közzétett járványügyi adatokról, amit a hivatalos koronavírus tájékoztató oldalon tettek közzé, ám valami nem volt rendben.

A megyénkénti számokkal volt probléma

A covid-fertőzöttek megyénkénti számáról az operatív törzs hibás adatokat közölt, ugyanis minden megyében csökkent a fertőzöttek kumulált száma, ám ez nem lehet, ugyanis  egészen márciusig visszamenőleg mutatja a pozitív tesztet produkálók számát, ám a mai közzétett adatok információk alapján péntek óta Budapesten például 496-tal csökkent a fertőzöttek száma, a megyék és a főváros összege pedig 3475 fős csökkenést mutat 24 óra alatt.

Nem stimmelnek a szombati számok

A koronavírus-fertőzöttek száma sem egyezett

A hivatalos közlemény és a térkép felirata szerint 243 581 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ám a térkép alapján csak 234 581 főt találtak, tehát nem egyezik a két szám írja a Blikk.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Itt a tudományos válasz! Ezért védettebbek a gyerekek a koronavírussal szemben

Kijavították a hibát

„A ma közölt összes igazolt fertőzöttet mutató térkép megyei adatainak javítása megtörtént. Az új térképet feltöltöttük. A hibáért elnézést kérünk! A korábbi térképcsere nem érinti azt, hogy a összes igazolt fertőzött száma 243 581″- írják koronavírus tájékoztató oldalán, de arról nem szólt a fáma, hogy miért tettek közzé hibás adatokat.

Íme, a jó térkép

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció