Három parkolóhelyet is elfoglalt Budapesten a Képviselői Irodaház előtt Selmeczi Gabriella. A Fidesz politikusa egy német rendszámú, 30 millió forintnál is drágább BMW X7-es luxusterepjáróval érkezett a munkahelyére. A fotókat Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa tette közé.

Keresztbe parkolt Selmeczi Gabriella

Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője egy német rendszámú X7-es BMW terepjáróval parkolt le keresztben a Képviselői Irodaház előtt, három helyet elfoglalva – írja Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke a Facebook oldalán. Szabó szerint érdekes kérdés, hogy egy képviselő miért német rendszámú autóval jár a parlamentbe.

Láthatóan a Fidesz képviselője ül a 30 milliós autóban

Hivatalosan nincs autója

Selmeczi Gabriellának a vagyonbevallása alapján nincsen saját tulajdonú autója – írja a 24.hu. Két évvel a Fidesz képviselője már kellemetlen helyzetbe került szintén egy BMW miatt.

Azt kérte, ne fotózzák le

2018-ban a hvg.hu  a Fidesz országjáró fórumán fotózta le Selmeczi Gabriellát, aki akkor egy BMW X-össel érkezett. A Fidesz politikusa akkor azt kérte, hogy ne jelenjenek meg a fotók a portálon, mert „ez nem autóreklám”.

Férje cégének autóját használta

A portál nem tett eleget a politikus kérésének, és több fotót is közzétett a terepjáróról. Később közleményt adott ki a Fidesz-frakció azt írták, hogy „Selmeczi Gabriella egy fehér BMW-vel utazik, amely férje cégének a tulajdona. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy céges autót akár magáncélra is használjanak, a képviselő asszony a gépjárművet jogszerűen veszi igénybe”.

Jól megy valakinek

Vélhetően most is hasonlót láthattunk, ha igen akkor a férje cégnek jól mehet, ha az X5-öst két év alatt egy X7-re cserélte le vagy az mellett egy ilyen új autót is vásárolt.

Méregdrága járgány

Az X7-es BMW a bajor gyártó legnagyobb és legdrágább terepjárója. Az alapára 30 millió forint, ha pedig némi extrával is felszerelné valaki, akkor könnyen 40-45 millió forint fölé is mehet a jármű ára – írja a BudapestKörnyéke.

Szabó Tímea posztját itt olvashatod el

Kiemelt kép: Selmeczi Gabriella és a BMW X7 – Forrás: Facebook/Szabó Tímea, BPK-montázs