„Oda már ne menjünk be” – mondták a miniszterelnöknek, aki elindult a koronavírussal fertőzöttek osztálya felé a Korányiban. Orbán Viktor szuperbiztos védőmaszkban beszélgetett mindenkivel a kórházban.

Orbán Viktor közösségi oldalára felkerült videóból kiderül, hogy a miniszterelnök kedden az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben járt. A korábbi videóiban egyszerű sebészmaszkot viselt, most viszont komolyabb orvosi maszkban érkezett a tüdőkórházba.

A veszélyhelyzet huszonhetedik napján is lázméréssel kezdődött a videó, majd a kórházparancsnok és a logisztikus fogadta a kormányfőt. A két nő láttán Orbán megjegyezte: Nehéz helyre nőket küldenek, úgy látom.

A kórház egyik orvosa ezek után tájékoztatja a miniszterelnököt arról, hány koronavírusos beteget ápolnak a kórházban. Hogy látja a helyzetet? – érdeklődött Orbán, mire a tüdőgyógyász doktor azt válaszolta: „Valamikor nekünk is lehet szerencsénk, magyaroknak”.

Orbán ezek után az utóbbi évek nehézségeit kezdte sorolni, és levonta a következtetést: „Hol ilyen válság, hol árvíz, hol ez, hol migránsok. Mikor baj van, megjavulunk és minden működik.”

Egy folyosó bejárata előtt az orvossal beszélgetve megállapították, hogy oda még 30 ágyat le tudnak tenni. A miniszterelnök ezek után a lélegeztetési osztályra szeretett volna belépni, de figyelmeztették, hogy „oda már ne menjünk be”.

Kiemelt kép: részlet a videóból