A napi járványügyi adatok ismeretében ismét megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Mint ismert Anglia, Ausztria és számos más ország már bevezette a szigorításokat a koronavírus új mutációja miatt, nálunk folytatódik az oltási program, kinyitottak az iskolát, sőt nemsokára döntés születik a középiskolák kérdéséről is.

Meglepő döntést hozott a kormány

A tájékoztatón elhangzott, hogy Nagy-Britannia területéről a repülőgépek leszállási tilalmának fenntartása már nem indokolt, ennek értelmében éjféltől Magyarország ismét fogad polgári légijárműveket Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország területéről. Menetrend szerinti magángépeket is. Ez már csak azért is nagyon érdekes, mert Angliát éppen tegnap este zárták le teljesen, ennek részleteiről itt a LikeNews hírportálon is beszámoltunk.

IDE KAPCSOLÓDIK:

Az elmúlt 24 óra

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 103 beteg

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 176 576 fő, az aktív fertőzöttek száma 143 065 főre csökkent. 5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

A LikeNews koronavírus híreit itt találod.

Megérkezett az újabb vakcina szállítmány

Az M1 csatorna tudósítója azt mondta, 35 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került.

80 fokra lehűtve

Az oltóanyagot mínusz 80 Celsius-fokra hűtve szállították, és ezen a hőmérsékleten tárolják tovább egy speciális fagyasztószekrényben.

Egészségügyi dolgozókat oltanak be

Hozzátette, az egyetemre érkezett vakcinával egészségügyi dolgozókat oltanak be. Közülük már mintegy kétezren kapták meg az oltást, és eddig senkinél nem alakult ki komolyabb mellékhatás.

Kiemelt kép: Müller Cecília