Orbán Viktor bő egy órával ezelőtt jelezte a közösségi oldalán, hogy bejelentésre készült, nemrégiben pedig közzé is tett egy videót, melyből újabb fontos információk láttak napvilágot, már ami a járvány kezelését és az élet újraindítását illeti.

Nyithatnak a teraszok hamarosan

A miniszterelnök a felvételen arról beszél, hogy 3,5 millió beadott oltásnál nyithatnak a teraszok, ám az iskolák újranyitása kapcsán úgy döntöttek, hogy hétfőn még csak az óvodák és az alsó tagozat indul újra. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Köszönetet mondott

A miniszterelnök a videóban köszönetet mondott mindenkinek, aki munkájával részt vesz az oltási feladatokatban: „Jól haladunk, gyorsan haladunk. Talán Európában mi haladunk a legjobban” – mondta.

3,5 millió beoltott

A lazítások első lépcsőfoka 2,5 millió beoltottnál jött el, a kormány pedig az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. „Ha ezt elérjük, akkor kinyithatnak a teraszok, ezzel visszakaphatjuk a régi életünk egy darabját.” – mondta Orbán Viktor, aki arról is beszélt, hogy mindez jövő hét közepén lesz várható, illetve a vendéglátósokat azzal fogják segíteni, hogy elengedik az őket terhelő teraszdíjakat.

Fokozatosan

Az iskolák nyitása kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy tárgyaltak róla a kormányülésen: „Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk”, ennek értelmében pedig döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn kinyitnak az óvodák, az általános iskolák alsó tagozatait.

Mutatjuk a videót!

Az elmúlt 24 óra adatai

Mint ahogyan azt a LikeNews.hu is megírta az elmúlt 24 órában 3597 új fertőzöttet regisztráltak, ami az utóbbi hetek számaihoz képest jóval alacsonyabb, viszont a halálos áldozatok száma még mindig magas, az elmúlt napon 285-en vesztették életüket.

1204 ember van lélegeztetőgépen

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 435 344 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 272 066 fő. 10 364 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 204-en vannak lélegeztetőgépen. 

Folytatódik az oltás

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.  A magyar lakosság 30,7%-a már kapott oltást, szemben az uniós 15,8%-os átlaggal.   A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása.

Megvan a 3 millió beoltott

Hárommillió beoltott, újabb mérföldkő – ezt is Orbán Viktor jelentette be még kedden, szintén a közösségi oldalán. A bejegyzéshez csatolt rövid videó azzal a felirattal zárul, hogy “megyünk tovább!”. Ez pedig úgy tűnik valóban így is van, hiszen ma a nyitás újabb mérföldkövéhez érkeztünk. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook videó