Mint ahogyan azt  LikeNews is megírta élet-halál között lebegett a 21 éves Dóri, a Való Világból megismert Csodó Lóri kedvese. A fiatal lányt végül péntek reggel kapcsolták le a gépekről.

A baleset részletei

Mint ismert “Dóri az édesanyjával, a mamájával és a nevelőapjával a temetőből jött, virágot vittek a rokonaik sírjához. A kocsiból írt egy sms-t nekem, de már nem tudtam rá időben válaszolni. Pár perccel később az autó – eddig tisztázatlan körülmények között – megcsúszott, majd az árokba zuhantak” – ezt a lány kedvese, a Való Világból megismert Csodó Lóránd mondta korábba a Blikknek.

Összetörten nyilatkozott Lóri

A fiatal fiú, összetörten, a Blikknek beszélt a tragédiájukról: – Az ember mindig remél, így mi is reménykedtünk az utolsó pillanatig. Péntek reggel azonban hívtak minket a kórházból, hogy az orvosi bizottság döntött, a szerelmem sosem térne magához, így lekapcsolják őt a gépről, amely életben tartotta – mesélte zokogva az egykori ValóVilág-szereplő. – Csütörtök este bent jártam Dórinál, de a maszk miatt még megpuszilni sem tudtam, a kesztyű miatt még a bőrét sem tapinthattam. Csak fogtam a kezét, és mondtam, mennyire szeretem, búcsúztam tőle…

Közel egy hétig feküdt kómában

A lány közel egy hétig feküdt kómában, s bár eleinte még volt remény, hogy agyi funkciói beindulnak, a baleset után a klinikai halál állapotában töltött 15 percig végzetes volt.

Örök szerelem

– Örökké szeretni fogom, a lelkem egy része vele halt. Terveztük a jövőt, szinte láttam, ahogy a gyerekeink szaladgálnak a kertünkben és összeszorul a szívem, ha eszembe jut, hogy Dóri nemrég mondta, milyen boldognak érzi magát – mondta Lóri, aki elárulta, mivel kedvese korábban nem rendelkezett máshogy, szervei másoknak jelenthetnek új életet.

Szervei másoknak jelenthetnek új életet

– Megoperálták és a szerveit mások kapják meg, másokban él tovább a szerelmem. Arról, hogy ez így legyen, nem a család döntött, és biztos vagyok abban, ő nem akarta volna, hogy kivegyék a szerveit…

Összetört az egész család

A gyász megtörte az egész családot, éppen ezért fájó, hogy sokan még ezekben a pillanatokban is támadják Lórit, hogy nyilvánosság elé áll a tragédiájukkal. – Nem a haszonszerzés volt a célunk – szögezte le. – Mindenki tartsa tiszteletben, hogy milyen nehéz időszakon megyünk keresztül, Dóri édesanyja az egyetlen lányát veszítette el, mondta az egykori valóságshow hős a Blikknek.

Lóri el tudott tőle búcsúzni

– Tegnap tudtam tőle elbúcsúzni, még nem fogtam fel, hogy nincs többé. Kérnék mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a fájdalmunkat, és a rosszindulatú megjegyzésektől is kíméljék Dóri szeretteit.

Megállt a szíve

“Eltört négy csigolyája, a helyszínen megállt a szíve. Tizenöt percig nem élt, de sikerült újraéleszteni, ám az agya nem kapott oxigént”- folytatta Lóri a napokban a Blikknek.

Agyhalott lett

“A mentősök kitartóan küzdöttek az életéért, végül újra dobogott a szíve. A kórházban kiderült, hogy az agyi funkciók megszűntek. Csúnyán hangzik, de Dóri agyhalott állapotban van, és az orvosok szerint szinte semmilyen esély sincs arra, hogy valaha felépül. Ha a szervezete küzd, és életben marad, akkor is vegetatív állapotban marad, soha nem lesz már ugyanaz az ember, mint korábban. Nem tud majd beszélni, járni, még a kanalat sem tudja majd megfogni, hogy egyen” – mondta könnyeivel küzdve az egykori villalakó.

Nagy terveik voltak

Lóri és a fiatal lány együtt tervezték a jövőt. Január óta alkotnak egy párt, két hete költöztek be a közös albérletükbe és már a gyerekvállalás is szóba került.

Kiemelt kép: Csodó Lóránd