Rendhagyó, óévbúcsúztató koncertet tart december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba a Csík Zenekar. A különleges estet Borbás Marcsi magyar gasztrohagyományokkal fűszerezi, és a Csík vendége lesz a Vígszínház ifjú színművésze, Vecsei H. Miklós.

Borbás Marcsi nemrég jelentette be, hogy abbahagyja nagysikerű műsorát, a Gasztroangyal –t. A műsorvezető döntéséről a  LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

Most azonban új szerepben tűnik fel, a Kossuth-díjas Csík zenekarral lép színpadra.  

„Koncertünk címe: „Sose lesz vége”, idén különleges jelentőséggel bír. Egyrészt egyik legújabb és legkedvesebb dalunk címe, másrészt műsorunk gondolatiságára, mondanivalójára is utal – mondta Csík János, a 31 éves zenekar vezetője a Borsnak.

A koncert az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat.

„Legfőbb üzenetünk az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára való átörökítése fontos felelősségünk” – mesélte a Kossuth-díjas muzsikus.

Tizenöt éve ismerik egymást

Marcsi és Csík János több mint tizenöt éve isemrik egymást. A műsorvezető Kecskemét egyik csárdájában forgatta a Főtér című műsorát, amikor egyszer csak betoppant a Csík zeneakar. Ebben az étteremben egyébként János, mint kecskeméti születésű híresség tiszteletére mindig a Csík zenekar dalai szólnak. A forgatás alatt a zenekar olyan hangulatot teremtettek, hogy a stáb hajnalig mulatott.

Kiemelt kép: Borbás Marcsi – Forrás: Facebook