Sok mindent megnehezít ugyan a kijárási korlátozás és a bezárt vendéglátóegységek, de a Valentin-napot biztosan nem rontják el, ha bevetitek az alábbi kreatív ötleteket. Rengeteg lehetőségetek lesz még a szokásos éttermezésre, mozizásra – most fedezzétek fel, milyen kalandos lehet egy négy fal között tartott romantikázás!

Sütés-főzés játékosan

Szerettek ételeket alkotni? Kreáljatok valamit együtt a konyhában! A szabályok: abból kell dolgozni, amit otthon találtok, vagyis tilos konkrét receptet keresni és annak a hozzávalóit beszerezni. Nézzetek be a hűtőbe, a kamrába, és szedjetek elő mindent, ami szóba jöhet. Igyekezzetek minél összetettebb, ünnepi vacsorát kitalálni!

Osszátok fel a feladatokat

Ha tapasztalataitok alapján nem tudtok összehangoltan dolgozni egy ételen, akkor osszátok szét a feladatokat: egyikőtök a főfogásért, a másik a desszertért felel – de mindkettőnek egy időben kell készülnie. Ha ennél is nagyobb kihívás kell, akkor szabjatok meg egy időtartamot, amin belül végezni kell az alkotásokkal.

Eresszétek szabadon a fantáziát

Eresszétek szabadon a fantáziátokat, legyetek merészek az ízpárosításokkal, és nevessetek nagyokat, ahogy újra és újra egymásba gabalyodtok a sürgés-forgás közben. Bármi is készül végül, higgyétek el, sokkal kedvesebb és maradandóbb élmény lesz, mint ha egy puccos étteremben vacsoráztatok volna.

Társasjáték újszerű tétekkel

Egyszerű, de nagyszerű programötlet: fogjátok a kedvenc társasotokat, és ezúttal játsszatok tétekkel! Hogy mik ezek, az rajtatok áll, de fontos, hogy örömteliek legyenek. Ne az elmaradt mosogatást vagy a szemét kiürítését szabjátok meg egymásnak, hanem olyan dolgokat, amelyeket mindketten izgalommal vártok.

Néhány példa:

A győztes meghatározhat valamit a következő közös programotokban. Például, hogy melyik filmet fogjátok megnézni legközelebb, vagy milyen ízű pizzát, macaront, fagyit vegyetek. A vesztes öltözzön fel viccesen vagy szexisen. Álljon modellt néhány fotóhoz, vagy improvizáljon egy kis táncot a győztes kedvenc zenéjére. A győztes kapjon egy jóleső masszázst párjától. A győztes kapjon másnap reggel egy gondosan elkészített, ágyba hozott reggelit.

Kincskeresés

Válasszatok a lakásban egy-egy szobát, ahol apró ajándékokat rejtetek el párotoknak. Például édességet, egy újonnan vett, pihe-puha zoknit vagy sálat, egy mutatós telefontokot, egy vicces díszt a műszerfalra, vagy egy kulcstartót, amire a közös fotótokat nyomták.

Felváltva

A kincskeresés felváltva a legizgalmasabb: először a párod talál meg egy ajándékot a hálószobában, azután te kutatsz fel valamit a nappaliban. A keresgélést persze lehet segíteni irányító szavakkal. Ha lánykérés a terv, akkor ez a játék kiváló alkalom a gyűrű ötletes átadására is!

Íz-tippelő játék

Ha már a macaront emlegettük fentebb, a kis francia sütemények egy másik játékhoz is kiválóak: szerezzetek be egy ízválogatást – a Be My Macaronnál például 12 ízből variálhattok -, majd felváltva, bekötött szemmel tippeljétek meg, melyikbe haraptatok bele. Igyekezzetek minél kevésbé megjegyezni, milyen ízeket is rendeltetek, hisz úgy sokkal izgalmasabb a játék! Természetesen itt is meg lehet határozni, mit kap a győztes, aki a legtöbb ízt találja el.

Vissza a kezdetekhez

Ha már legalább fél éve együtt vagytok, akkor kifejezetten jól fogtok szórakozni a leges-legelső közösen készített fotókon és videókon. Ilyenkor jólesően előtörnek a kezdeti érzések, amikor még bizonytalanabbak voltatok, talán nem is tudtátok biztosan, hogyan érez a másik, és kalimpált a szívetek, ha megláttátok egymást. Emellett nagyon sok mindent, amit akkor még nem mertetek elmondani, most nevetve mesélhettek a másiknak (például a lázas készülődéseket a randira, vagy a mindent megfejtő tanácskozásokat a barátnőkkel).

Ez kettőtök estéje

A régi emlékeket újra látva biztosan születik majd egy-egy megható pillanat, de viccesek mindenképp, különösen, ha videóitok is vannak. Válasszátok most ezt a szokásos film-vagy sorozatnézés helyett. Mégiscsak Valentin-nap van – kettőtök estéje!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik