Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Hosszú, súlyos betegség

A Vígszínház közlése szerint Börcsök Enikőt hosszú, súlyos betegség után csütörtök hajnalban érte a halál. A színművészt a Vígszínház saját halottjának tekinti. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

A színésznőtől elsők között Lengyel Tamás vett búcsút

Börcsök Enikő ugyanis a Válótársak című sorozatban is feltűnt néhány évvel ezelőtt, ahol a Lengyel Tamás által megformált karakter édesanyját alakította.

A színésznőtől Janklovics Péter is búcsúzott hivatalos Instagram oldalán

“Ötvenharmadik születésnapján elhunyt Börcsök Enikő. Le vagyok döbbenve…” – írta a posztjában a színész.

Németh Kristóf is búcsúzik

“Isten Veled, Börcsi” – írja.

Színészkollégái mellett Karácsony Gergely is búcsúzik

„Az egyik legnagyobb, mégis legszerényebb színésznőnktől kell búcsúznunk. Börcsök Enikőt nem csak a közönség, a kollégái is nagyon szerették. Nem volt olyan műfaj, amiben nem tudott maradandót nyújtani, pedig pályája jelentős részében harcolnia kellett a betegséggel. Egy színésznői pálya megkoronázása lehetett volna számára Az öreg hölgy látogatásának címszerepe a Vígszínház színpadán, azonban állapota és a járvány miatt végül nem játszhatta el a közönség előtt. Isten nyugosztalja” – olvasható a posztban.

Ez a film tette közismerté

Közismertté az 1991-es Melodráma című filmben történt bemutatkozása tette. Emellett látható volt az Édes Emma, drága Böbe, a Szeptember, az Üvegtigris, A temetetlen halott, az Ünnep, Az ajtó, az Aglaja, A nagy füzet, az Isteni műszak, a Viharsarok, a Szerdai gyerek, a Gondolj rám!, A hentes, a kurva és a félszemű, a Boszorkányház, a Zárójelentés és a Hét kis véletlen című filmekben, valamint olyan sorozatokban, mint a Kisváros vagy a Válótársak, tudatja a lap.

A hangja lehet nagyon ismerős

Börcsök Enikő hangja is igencsak jellegzetes volt, hiszen rengeteget szinkronizált. Leginkább Melissa McCarthy hangjaként lehet ismerős, hiszen a színésznőnek rendszeresen kölcsönözte a hangját. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Börcsök Enikő, MTI/Czimbal Gyula