A szentendrei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a 43 éves férfinek az ügyében, aki dr. Pintér Sándorral való kapcsolatára hivatkozva ejtett tévedésbe egy budakalászi panziótulajdonost.

Budakalászi panzióban lakott

A szentendrei B. György egy budakalászi panzióban lakott 2017. év végétől, azonban a szállásért nem akart fizetni.

A tulajdonosnak felajánlotta segítségét

Idővel a tulajdonos bizalmába férkőzött, majd egy nemlétező, családja által működtetett adósságbehajtó cégre hivatkozva felajánlotta, hogy segít neki nagy összegű kintlévőségét visszaszerezni.

Azt hazudta, a pénz már a számláján van

Még mielőtt megrendült volna a panziótulajdonos bizalma, a férfi azzal hitegette, hogy a korábbi adósaitól már meg is érkezett a számlájára a behajtott pénz. Később még arra is rávette a sértettet, hogy ezt az összeget, sőt ezen felül többet is fektessen be egy cégbe, és tízszázalékos tulajdonrészesedéssel kecsegtette.

Pénzt csalt ki a panzió tulajdonostól

Ettől fogva rendszeresen csalt ki kisebb-nagyobb összegeket a szállodatulajdonostól, amit megélhetésre, szerencsejátékokra és örömlányokra költött.

Sms-t küldött a belügyminiszter nevében

Később, azt állította, hogy dr. Pintér Sándor a család barátja, és ennek igazolása érdekében négy, különböző SIM-kártyáról küldött rendszeresen üzeneteket a miniszter úr nevében.

15 milliót csalt ki

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján a nyomozók kivizsgálták az ügyet, és megállapították, hogy B. György szándékosan ejtette és tartotta tévedésben szállásadóját. Három évig folyamatosan csalt ki tőle különböző összegeket, ezzel összesen mintegy tizenötmillió forintnyi kárt okozott – írja a BPK.

Felélte a pénzt

A saját ingatlannal, ingósággal nem rendelkező férfi a pénzt az utolsó fillérig felélte. A gyanúsított az eljárás során elismerte azt is, hogy a belügyminiszterrel semmiféle ismeretsége, illetve kapcsolata nincs, és nem is volt.

Elismerte a bűncselekményt

 A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntette miatt folytatott büntetőeljárást a 43 éves férfivel szemben, aki gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a kár megtérítésére ígéretet tett.

Vádemelést javasolnak az ügyészségnek

A nyomozó hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Kiemelt kép: illusztráció