Mint ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt vádat emeltek Berki Krisztián ellen. Mint ismert az izomceleb néhány évvel ezelőtt – a vád szerint – indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre. Berki Krisztiánnal szemben néhány nappal ezelőtt az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ez történt 2018-ban

Az esetről korábban a LikeNews.hu hírportál is beszámolt, mint megírtuk Berki Krisztián még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A busz a megállóhoz érve lassított

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg, áll az ügyészség közleményében.

Záróvonalon előzött

A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra.

Túllépte a megengedett sebességet, majd jött a vészfékezés

A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az utasok megütötték magukat

A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Közúti veszélyeztetés

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Vétlenből gyanúsított

Az ügyben korábban egyébként Berki Krisztián vétlenségét állapították meg, mint megírtuk a balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Éppen ezért Berki nagyot nézett, amikor annak idején megkapta az idézést és rájött: újra kezdődik a procedúra, ráadásul most már gyanúsítottként kellett megjelenjen a rendőrségen.

Szerintük nem történt közúti veszélyeztetés

Berki Krisztián ügyvédje akkor a Blikknek mondta el, hogy a BKK videofelvételét visszanézve azt látták, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment az izomceleb autójának s bár a gyanú szerint közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét, szerintük nem ez történt.

15 milliós kár keletkezett az autójában

“Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem” – mondta közel egy évvel ezelőtt a Blikknek Berki Krisztián. “Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.” – mondta akkor.

Mazsi is a védelmére kelt

Miután a vádemelés híre körbejárta a sajtót Berki felesége, Mazsi feltöltött egy videót az Instagram oldalára, ahol férje álláspontját igyekszik alátámasztani. Mazsi még a baleset helyszínére is visszament, onnan prezentálta mondanivalóját, ám a szemfüles kommentelők azonnal kiszúrták, hogy ez bizony nem ugyanaz a helyszín, mint ami a vádiratban szerepel. Mazsi többször is hangoztatja, hogy nem is volt záróvonal, nos ahol ő felvette a videót, a Boglár utcában valóban nincs, ám a vádiratban szereplő Pünködsfürdő utcában van.

Puzsér Róbert is elmondta a véleményét

Közben Puzsér Róbert egy videót tett közzé, ahol arról is beszél, hogy Berki Krisztián feleségét, Berki Mazsit sajnálja, ahogy a megmagyarázhatatlant próbálja megmagyarázni, utalván a büntetőfékezős ügyre. “Bevallom, nagyon sajnálom Berki Krisztián feleségét, Mazsit, ahogy sírva magyarázza a magyarázhatatlant, ahogy politikai összeesküvésekkel vádaskodik, az egyszerűen tragikus. Ilyenek lehetnek a szekták mélyén élő szerencsétlenek, akiknek kimosták az agyát, elvették a józan eszét és az erkölcsi érzékét. Alighanem ez az, amihez Berki Krisztián egyedül ért” – mondta Puzsér a videóban. KAPCSOLÓDÓ! “Soha nem sodort volna veszélybe a férjem” – Berki Krisztián felesége, Mazsi is reagált a férje vádemelésre

Azt mondja azt se tudja, mi az a büntetőfékezés, de motorral is csinálta már

„Én nem tudom, hogy mi az a büntetőfékezés, nagyon jó lenne, ha valaki ezt elmondaná” – ezt Berki Krisztián nyilatkozta pénteken reggel a Mokkában, azonban ez a 2018-as események fényében már eleve hihetetlen, arról pedig nem is beszélve, hogy nagyon úgy fest: nem a buszos balhé volt az egyetlen. A Blikk birtokába jutott ugyanis egy felvétel, amin állítólag szintén Berki Krisztián látható, és amin szintén a büntetőfékezős módszert veti be.

Mutatjuk!

Most Tibi atya is megszólalt

„Berki Krisztiánnak börtönben a helye. De Berki Krisztián ennek ellenére sem fog eltűnni a képernyőről. Ha ki is hátrál mögüle most néhány szponzor, majd jönnek mások, a show meg folyik tovább. Lehet ugyanis bármekkora bohóc, pózolhat hungarocell aranyrúddal és haknizhat kistelepüléseken néhány tízezer forintért, három, a rendszer számára fontos szerepet is ellát.” – kezdi posztját Tibi atya.

Felháborítónak tartja, amit művel

„Egyrészt, hogy felháborító dolgokat csinál és feljebb tornássza a társadalom ingerküszöbét a felháborító dolgokra. Másrészt, ő a fennálló rendszer lakmuszpapírja, az M. Richárd Light, ami kimutatja, hogy a felháborodás mikor tekeri az órát veszélyes tartományba.”

„Ha az elit kíváncsi, meddig pöffeszkedhet a kivagyiság a köztörvényes bűncselekményeivel mielőtt a nép zsebében kiegyenesedik a kasza, elég főműsor időbe tennie tizenkettes karikával.Harmadrészt, kielégíti a mögötte álló gazdasági és politikai bűnözők perverz magamutogatási vágyát. Ők státuszukból adódóan nem tehetik meg személyesen, ezért Berki a gazdatest, amivel nap mint nap a pofánkba röhögnek, amiért pontosan ugyanúgy úsznak meg mindent. Amikor ministránsom e sorokat gépeli, a szabadságát kockáztatja, mert két médiahatalmasságról (Kulcsár Edináról és feleségéről) kimondta a bíróság, hogy nem közszereplők, ezért egy év próbaidőt érdemel elsőfokon, amiért úgy írt róluk, mintha azok lennének. Berki Krisztiánnak a 150 milliós gazdasági károkozása és mások testi épségének módszeres veszélyeztetése mellett sem kell ettől tartania. Az elit majd csak kimenti a játékszerét. Nem azért, mert nélkülezhetetlen. Azért, mert megtehetik. Dicsértessék!” – írja a bejegyzésben az atya.

Nem folytatja a közös munkát a LifeTV Berki Krisztiánnal

Mint ahogyan azt a LikeNews.hu hírportál is megírta a csatornánál már érett egy ideje, hogy megválnak Berkitől, így annyira nem érhette váratlanul a botrányokkal teli celebet sem. Egyelőre nem tudni, hogy a legújabb vádemelésének köze van-e ahhoz, hogy távoznia kell.

Tavaly augusztus óta műsorvezető

A celeb tavaly augusztus óta vezeti a LifeTV Bréking! című műsorát, valamint egy ideje a Van életünk című reality szereplője a feleségével, Mazsival.

Még leadják az eddigi részeket

A reality show felvett részei még adásba fognak kerülni, de a rajongóknak hamarosan búcsúzniuk kell a Berki házaspártól.

Eltűnt a plakátokról

Berki Krisztián egyébként nem szerepel a csatorna legújabb plakátjain sem, pedig azok még a büntetőfékezős botrány kirobbanása előtt készültek, így elképzelhető, hogy már tényleg korábban is tudták, hogy nem kívánnak majd Berkivel dolgozni.

Ezt mondta a LifeTV

Blikk megkeresésére a LifeTV is reagált az ügyben. “Jelenleg futó kampányunkban a LifeTV azon arcai szerepelnek, akiket a tavaszi időszakban a kiemelt programjaink műsorvezetőjeként láthatnak a nézők. Berki Krisztián jelenleg nem vezet műsort, hanem többed magával, a Van életünk című realitynk egyik szereplője. Terveink szerint ezt a műsort még hosszú hetekig élvezhetik a nézők, de természetesen nem lehet kizárni, hogy később újabb szereplők tűnnek fel a műsorban, a jelenlegi történetek közül pedig esetleg egyik-másik lezárul” – mondta a csatorna a lapnak.

Több bírósági ügye is van Berkinek

Tavaly májusban Berki Krisztián a BK Movie Star elnevezésű produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vett be, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese volt. Az ügyész akkor egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, ennek végrehajtását pedig két évre felfüggesztik. Emellett a sztárnak még ötmillió forintos vagyonelkobzással is számolnia kell. A döntés ellen a TV2 sztárja fellebbezett – számolt be erről korábban a KékVillogó.

2015-ben is folyt ellene eljárás

Még 2015-ben is folyt ellene egy eljárás, mely szerint a Ferencváros focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni. Állítólag Berki Krisztián először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a pénztárból. Akkor sikkasztás miatt nyomoztak ellene – írta az Origo. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Puzsér Róbert – Tibi atya – Forrás: ATV, LifeTV, Facebook – LikeNews.hu montázs