Rékasi Károly és kedvese Pikali Gerda egyszerre szabadultak a karanténból három hét után, ugyanis megkapták a negatív koronavírus-teszt eredményüket. Rékasi is erős fájdalmakat élt át a betegség alatt, de szerencsére jól viselte.

Izomfájdalmakat érzett

Habár Rékasi éppen a Barátok Köztöt forgatta jelezte a stábnak, hogy bizony izomfájdalmai vannak.

„Forgattunk a Barátok közttel, de rögtön jeleztem, hogy jól vagyok ugyan, de reggel óta furcsa izomfájdalmaim vannak, a hátamban és a lábamban, ahol nem lehetett volna, mert rokkantként nem tudom terhelni. Azonnal kórházba küldtek, ahol tavasz óta egyébként is rendszeresen tesztelik a stábot. Az eredmény pozitív lett, már vissza sem mentem a stúdióba” – mondta a színész a Blikknek.

Nem lett komolyabb baj

Szerencsére Rékasi később sem észlelt magán komolyabb tüneteket.

Öt éve elvesztette a szaglását

Kiderült, hogy a színész a szaglását öt évvel ezelőtt elvesztette, így az amúgy sem tűnt volna fel neki.

” Még az ízérzékelésem is megmaradt, a szaglásomat viszont már öt éve, a balesetemben elszenvedett koponyasérüléssel teljesen elveszítettem, így az nem tűnhetett fel” – mondta a lapnak Rékasi.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Pozitívan fogták fel a karantént

A színész és szintén színésznő kedvese pozitívan álltak a karanténhoz és munka helyett inkább élvezték az együtt eltöltött időt.

„Mivel nem gyötört meg minket a vírus, úgy döntöttünk Gerdámmal, ha már így hozta a sors, hogy az elkövetkező napjaink nem szövegtanulással, próbákkal vagy szinkronnal telnek, akkor kiélvezzük a békés együttlétet. Olyan volt, mintha nászúton lennénk” – folytatta Rékasi Károly a Blikknek.

Ők segítettek nekik

A pár szerencsére számíthatott a jó barátokra a bajban, akik bevásároltak nekik, amíg ők nem hagyhatták el a házat.

Vigyázzunk egymásra

A színész felhívta a figyelmet, hogy a betegség létezik és fontos odafigyelnünk egymásra.

„Tudomásul kell venni, hogy ez a borzalom most létező veszély, oda kell figyelnünk egymásra, a szabályokat el kell fogadni, mert életek múlnak rajtunk. Sajnos a közvetlen környezetünkből távoztak olyanok, akiket jól ismertünk, szerettünk” – mondta Rékasi.

Odafigyel magára

A színművész nem iszik alkoholt, nem dohányzik, egészségesen étkezik és rendszeresen sportol is így figyel az egészségére. Habár a színész elmondta, hogy a Barátok Köztös karaktere Bartha Zsolt is közrejátszik ebben, hiszen nem hagyhatta el magát.

EZ IS ÉRDEKELHET!

„Alig várom, hogy ez a rohadt vírus véget érjen, és újra kimehessek a budapesti utcára” – mondja Presser Gábor

Kiemelt kép: Rékasi Károly