Az intézmény munkatársai és lakói szerint napi szintű az erőszak számos fajtája a speciális otthonban.

A rémisztő történtekről a 24.hu cikke számol be részletes. Felháborító és egyben félelmetes dolgokat állítanak a kalocsai gyermekotthonról a lakói és alkalmazottai.

A híroldal forrásainak beszámolói szerint a bot is szerepelt a fegyelmező eszközök között a speciális gyermekotthonban.

Arról is írnak a cikkükben, hogy ugyanakkor a felügyelő szervek, a hatóságok állítják: nem tudnak bántalmazásokról, ráadásul az igazgató nem válaszolt a médium kérdéseire.

“Elkaptuk az orrunkat, próbáltuk elhúzni a szánkat… úgy fejbe vágott egy fadarabbal, hogy besírtam.” – mesélte a gyermekotthon volt lakója.

“Egy másik sráccal meg azt csinálta, hogy kiöntött tíz vödör vizet a folyosóra, egyet rá, és úgy kellett felmosnia. Csak szólt és már ütött is, felhúztam a kezem, de hiába.” – emlékezett vissza a fiatal.

A kalocsai speciális gyermekotthon alkalmazottai küldtek egy felvételt és egy levelet a 24.hu szerkesztőségébe, amely megrázó esetleírásokat tartalmaz. A levél írói állítják, a Magyar Nemzet februári cikke miatt döntöttek úgy, hogy kitálalnak: a riport szerintük hamisan idilli képet fest az intézmény hétköznapjairól.

“Valójában rendszeresek a durva lelki és fizikai bántalmazások, verések, megalázások, sőt kínzások. És a helyzet csak romlik..” – állítja egy kalocsai gyermekvédelmi szakember.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: LikeNews.hu