Az édesanyja és a barátja előtt is titkolta az a pásztói anya, hogy újra terhes, aki januárban megölte, majd feldarabolta újszülött gyermekét. Házi őrizete alatt élettársa mindössze egyszer látogatta  meg.

H. Mónika az elmúlt év elején Pásztó egy kietlenebb részén megszült, a gyermeket azonban különös kegyetlenséggel megölte  az újszülött fejét levágta, amit később egy kutya talált meg nem messze. Az esetről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Mostani terhességét ügyvédje is csak akkor tudta meg, amikor hiába várta vissza az előző gyermeke brutális megölése miatti tárgyalás folytatására, védence nem érkezett meg.

„Először az édesanyja telefonált, és közölte velem, hogy Mónika a tárgyalás szünetében kijött az autójukhoz és rosszul lett. Aztán a bíróság kapott egy telefont a kórházból, hogy védencem megszült, egy kislánynak adott életet” –mondta a Blikknek dr. Pongó Erik.

A szülészetről azért hívták a bíróságot, mert a szülő nő lábán ott volt a házi őrizetesek megfigyelésére használt nyomkövető. Szülés után nem engedték haza a nőt és gyermekét sem kapta meg.

Mónikának az autónál elfolyt a magzatvize, anyja is csak akkor szembesült vele, hogy lánya újra terhes.

„ A házi őrizet alatt végig itt volt az anyjánál, a rendőrök napjában többször is ellenőrizték. Egy látogatója volt még, aki nem más, mint a volt élettársa, tőle volt a megölt baba is. Úgy tudom, hogy a mostaninak is ő az apja, de senkinek fogalma sem volt az új terhességről. Szerencsétlen anyja idáig is nagyon szégyellte magát a lánya miatt, hát még most” –mondta  el egy nő, aki egy házban él Mónika édesanyjával.

Volt élettársának egyik ismerőse azt állítja, hogy a férfi sem tudta, hogy Mónika terhes.

Korábban a Blikk arról írt, hogy miután kiderült a csecsemőgyilkosság, élettársa először nagyon mérges volt Mónikára, később azonban már úgy nyilatkozott, képes lenne megbocsátani a nőnek annak ellenére is, amit tett. Úgy tűnik, a békülés valóban megtörtént. A párnak már van két közös gyermeke, ők nevelőszülőkhöz kerültek.

H. Mónika állítása szerint ő nem bántotta a kisbabát, azt azonban elismerte, hogy magára hagyta a patakparton. Ezzel szemben az ügyészség álláspontja szerint ő végzett a csecsemővel, tettéért akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat a pásztói horroranya.

Nem hibáztak a hatóságok

Sem a törvényszék, sem H. Mónika nem követett el törvénysértést, amikor a vádlott elhagyta a bíróság épületét. Mónika ugyanis engedélyt kapott a rendőrségtől arra, hogy elhagyja otthonát, és elmenjen a tárgyalásra, Arra az időre a nyomkövetőjét kikapcsolták. A törvényszéknek pedig ilyen esetben nem dolga figyelni a vádlott szünet alatti mozgását.

Kiemelt kép: a pásztói nő a bíróságon – Forrás: police.hu