A kijárási korlátozás sok ágazatnak és vállalkozásnak nagy problémát okoz. Ezek közül az egyik az ingatlanpiac. Az ingatlan értékesítés egyik legfontosabb eleme az ingatlanok megtekintése, amit a március végén elrendelt kijárási korlátozás szinte teljesen lehetetlenné tesz. Márpedig ingatlant venni nem nagyon szeret az emberek többsége látatlanba. Hogy lehet ezt a súlyos problémát áthidalni? Ebben próbál segíteni az ingatlant keresőknek és az eladóknak a megveszLAK.hu.

Kiváló minőségű fotók

A jó és sikeres ingatlan hirdetések alapvető eleme a lehető legtöbb és legjobb minőségű fotó csatolása. A megveszLAK-on 20 db képet lehet csatolni minden hirdetéshez, de még most is sok olyannal lehet találkozni, hogy kép nélkül próbálja eladni valaki az ingatlant. Egy teleknél ez még esetleg elfogadható, de egy lakásnál, vagy háznál szinte borítékolható a kudarc. A karantén egyik mellékhatása, hogy több lehet a szabadidő. Minden eladni szándékozónak érdemes felülvizsgálni a hirdetései fotóit és ha van rá mód, akkor frissebbre és szebbekre cserélni őket. A jó fotók készítéséhez is találsz segítséget a megveszLAK-on.

Alaprajz

Az ingatlan hirdetéskor az egyik legfontosabb, hogy minél alaposabb információkkal lásd el a potenciális érdeklődőket. A jó fotók mellett az alaprajz is rengeteg információt hordoz. Sok érdeklődőnek számít az, hogy milyen beosztású a lakás, mekkorák a szobák, honnan hova nyílnak, hány szoba van. Az alaprajz abban is segít, hogy előszűri a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. Ráadásul a megveszLAK-on még szűrni is lehet az alaprajzos hirdetésekre. Az alaprajz készítésének rejtelmeiben segít ez a cikk.

Live videós bemutatás

Az ingatlan hirdetési portálok közül elsőként készült el egy új fejlesztés március végén, amivel a koronavírus sújtotta időkben szeretnénk támogatni a hirdetés értékesítés folyamatát. Az új lehetőség lényege, hogy a hirdetéseknél be lehet pipálni, ha az értékesítő élő videó közvetítésével is meg tudja mutatni az ingatlant az érdeklődőknek.

Ez a megoldás nem előre felvett videók megtekintése, hanem erre alkalmas applikációkkal (Skype, Google Hangouts, Messenger, Zoom, stb.) történő valósidejű videós kapcsolat, beszélgetés folytatása az értékesítő és a vásárló között. Fontos különbség a rögzített videókhoz képest az interaktivitás. Az értékesítő azonnal tud válaszolni a kérdésekre és meg tud mutatni mindent, amire az érdeklődő kíváncsi. Az élő videós megtekintéshez előzetesen időpontot kell egyeztetni.

A Live videó bemutatásról Csorba Dániel, közismert ingatlanos vlogger is beszélt az április eleji videójában (6:50-től):

Az élő videón is megtekinthető ingatlanokra szűrni is tudnak az érdeklődők a megveszLAK-on. A hirdetési listákon pedig egy kis kamera ikon jelzi azokat a hirdetéseket, amik megtekinthetők videó konferenciával.

Virtuális séta

Pár éve már az is örömet okozott az ingatlant keresőknek, ha nagy felbontású képeket láthattak az ingatlanokról a hirdetési portálokon, mielőtt személyesen is megtekintették volna azokat. Manapság pedig már miért nézegessen képeket az érdeklődő, ha be is járhatja az ingatlant kényelmesen az otthonából. Ez különösen aktuális lett most a koronavírus járvány miatt.

A virtuális séta hasonlóan működik, mint a Google Maps utcaképe. Összefűzött 3D-s képek segítségével a vevő úgy tekintheti meg az ingatlant, mintha jelen lenne. Ez egy abszolút win-win megoldás.

Az eladó, vagy a kiadó részére biztosítja, hogy az ingatlant csak a komoly érdeklődők nézzék meg személyesen, akik már előzetesen megismerték eladó, kiadó házat vagy lakást és komolyak a vásárlási, vagy bérlési szándékaik.

Az ingatlant keresők részére rugalmasságot és teljes betekintést biztosít, mivel nincs korlátozva a megtekintések száma és időpontja és teljes mértékben bejárható az ingatlan. Akár naponta többször is megtekintheti az érdeklődő és nem kell ehhez időpontot egyeztetni.

A koronavírus járvány hatására ezt a lehetőséget is felülvizsgáltuk és a korábbi 2 virtuális bejárással foglalkozó oldal elfogadását 6 portálra bővítettük ki.

Természetesen a megveszLAK a virtuális sétás ingatlanok megtalálásában is segít a szűrési lehetőséggel és a hirdetéseken megjelenő 360-as logóval. Egy blog cikkel is próbálunk segíteni azoknak, akik szeretnének többet megtudni a virtuális sétáról.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!