Teljesen elveszítheti hallását Lagzi Lajcsi. A zenésszel orvosai közölték a szörnyű hírt.

Ha nem hagy fel a koncertezéssel és a zenéléssel, akár teljesen elveszítheti a hallását Lagzi Lajcsi.  A zenész fülére az évtizedekig tartó koncertezés volt káros hatással: olyan súlyos halláskárosodást szenvedett, hogy csak műtéti beavatkozással, vagy hallókészülék viselésével menthető meg a hallása.

A mulatós királya a nyári turnéja során észlelte először, hogy valami baj van, először csak a magas hangokat nem hallotta a fellépés közben, de később kiderült nagy lehet a baj: a hallásproblémák elkezdtek a hétköznapi életében is jelentkezni.

„Nem is foglalkoztam vele, noha idegesített és zavart, később pedig már egyre többször kérdeztem vissza a családi ebédeknél, mert nem hallottam jól, amit mondanak, és azon kaptam magam, hogy beszélgetés közben próbálok szájról olvasni” – mondta Lajcsi a Story magazinnak.

A fül-orr-gégész sokkoló hírt közölt az énekessel: már most komoly halláskárosodása van, leginkább az akusztikai hallása  sérült. Műtéttel vagy segédeszközzel, vagyis hallókészülékkel lehet rajta segíteni, de ami a legfontosabb: sürgősen abba kellene hagynia a koncertezést, mert meg is süketelhet.

A diagnózis természetesen sokkolta Lajcsit, hiszen egy zenész nem veszítheti el a hallását. A hallókészülék viseléséről hallani sem akar, hiú embernek tartja magát, nem akar így emberek előtt mutatkozni. Sőt, elmondása szerint még az olvasáshoz és vezetéshez használt szemüvege is zavarja.

Az énekes korábban küzdött más egészségügyi problémákkal, ugyanis a sok idegeskedés teljesen tönkretette. Akkor megfogadta magának, igyekszik kerülni minden olyan szituációt amitől ideges, stresszes lehet.

Az emberek szerinte nem szokták komolyan venni, ha egy kicsit sípol vagy zúg a fülük, de neki a szakmájában teljesen mást jelent a hallás:

Mivel az énekes nem szeretne sem kés alá feküdni, sem pedig hallókészüléket viselni, ezért új lehetőségek után nézett, és talált is egy opciót: hallott egy különleges hangterápiáról, amit Malajziában mesteri fokon művelnek: a kezelés során a hasra fektetett páciens hátára különböző méretű edényeket helyeznek el, majd ezeket szólaltatják meg különböző fém és fa ütőkkel. Az így keletkező hanghullámok a sejtekig hatolnak, így gyógyítják azokat.

Lajcsi azóta kiutazott Malajziába, ahol több kezelésen is átesett, és bár kijelenteni nem tudja biztosan, hogy nem a gyógyulni akarás szól belőle, de szerinte már most javult az állapota. Valós következtetést csak a kezeléssorozat után tud majd levonni, de amennyiben úgy érzi, hatásos volt, újabb és újabb kezeléseken vesz részt az országban.

Kiemelt kép: TV2