Mi az: megfelelően fejlődik benne a gyermekünk lába, magyar találmány és elszámolható egészségpénztári számlára? A válasz a supinált (vagy szupinált) gyerekcipő, melynek neve elsőre talán furcsán hangozhat, ám érdemes megjegyezni. Kisgyerekes anyukáknak, apukáknak és mindenkinek, aki még nem hallott róla kötelező olvasmány!

Szülőként mindig a legjobbat szeretnénk adni gyerekeinknek. Szeretnénk egészségessé és életerőssé nevelni őket, hogy egy egészséges testben és lélekkel kezdhessék majd meg felnőtt életüket. Az egészséges életmód szerves része a megfelelő cipőválasztás. Egy gyerekcipőnek számos feltételnek meg kell felelnie: optimális méretűnek, formájúnak és persze kényelmesnek kell lennie. A komfort viszont nem elég. Akkor lehetünk igazán nyugodtak, ha a választott cipő tudományosan is megfelel csemetéink – adott esetben – sajátos igényeinek is.

A supinált gyerekcipők pont ilyenek: minden említett feltételnek megfelelnek és még sok más előnyt tartogatnak.

Amennyiben teljesen egészséges lábra keresel cipőt, úgy a Levendula gyerekcipő oldalát ajánljuk neked. A webshopjukhoz tartozó blogjukon pedig számos cikket olvashatsz az ideális cipőválasztásról.

Na de mi is az a supinált gyerekcipő pontosan és kinek van szüksége rá?

A ’supinált’ szó latin eredetű, jelentése: kifelé dől. Ebből könnyű rájönni, hogy a supinált cipők egy egyedi igényre nyújtanak megoldást: mégpedig a boka túlzott befelé dőlésére.

A járni tanuló babák bokája befelé dől, ez egy természetes jelenség. A lábnak ez a fajta dőlése 10 fokos szögig számít normálisnak. Amennyiben ennél nagyobb ez a szög (10 és 20 fok között), akkor mindenképpen szükség van egy speciális megoldásra: a supinált cipőre. (20 fokos dőlésszög felett műtéti beavatkozás szükséges, melyről bővebben egy ortopéd szakorvosnál érdemes érdeklődni.) Ezeknek a lábbeliknek a talpa úgy van kialakítva, hogy az azt viselő gyermek bokáját kifelé döntse és stabilan tartsa. A megerősített sarokrésznek köszönhetően ezek cipők fájdalommentesen erősítik meg a láb izomzatát, ezáltal az ideális testtartás kialakulásában is szerepet játszanak.

A supinált gyerekcipők tökéletes megoldás nyújtanak gyerekkori lúdtalp vagy bokasüllyedés esetén is, ám a vásárlás előtt érdemes kikérni egy ortopéd szakorvos véleményét.

A supinált cipőt a magyaroknak köszönhetjük: magyar találmány, így számos magyar termék érhető el a piacon. Ha mindez nem győzött volna meg, akkor van még egy további előnyük: mivel orvostechnikai eszközöknek számítanak, így elszámolhatóak egészségpénztári számlára.

Melyik supinált cipőt válasszam?

Hogy kedvedre tudj válogatni, a következő megbízható magyar márkákat ajánlunk számodra, a 11 év tapasztalattal rendelkező, Levendula Gyerekcipőbolt kínálatából: Szamos Kölyök, Ponte 20, Salus, Supi+, Maus.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!