Vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt a 72 éves lantművész, Benkő Dániel. A zenész kisebbik lánya, Dalma könnyeit nyelve nyilatkozott a tragédiáról.

Vasárnap mellkasi nyomásra panaszkodott, majd pár órával később elhunyt Benkő Dániel. A lantművész lánya zokogva beszélt édesapjáról.

„Édesapám teljesen jól volt, a halála derült égből villámcsapásként ért. Szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni. Hatalmas csapás ez nekünk, a szeretteinek, és a fájdalmat szeretnénk csak magunk megélni. Szeretném, ha a média, a rajongók is tiszteletben tartanák a gyászunkat, édesapám emlékét, és csak a szépre, jóra emlékeznénk, amit a művei és sziporkázó személyisége által adott az embereknek.. Fantasztikus művész volt, óriási űrt hagyott maga után” – mondta a Borsnak Dalma.

A halála estéjén egy jó barátja is ott volt vele. Ő is könnyeivel küszködve mesélte, hogy semmi jele nem volt a hirtelen halálnak, aznap jól volt, jókedvű volt, viccelődött is. Viszont este, miután elment aludni, Dániel rosszul volt, kijött a szobájából, mert mellkasi fájdalmai voltak. Az asszony itt már látta, hogy valami baj van, de mire észbe kapott, Dániel már összeesett előtte. Rögtön tárcsázta a mentőket, akik próbálták újraéleszteni, de nem lehetett megmenteni.

A lantművészt szűk családi körben temetik el.

Kiemelt kép: Benkő Dániel – Forrás: TV2