Döbbenetes információk láttak napvilágot, Cserdi polgármesterének tragikus halála kapcsán: a hirado.hu információi szerint Bogdán László az öngyilkosságát megelőző órákban titokzatos telefonhívást kapott.

A lapnak informátorok erősítették meg, hogy délután fél háromkor a polgármester félrevonulva beszélt valakivel telefonon, majd pedig szó nélkül távozott a cserdi hivatalból. Többen úgy sejtik, hogy egy ismert tévés riporternővel való kapcsolatának kudarca állhat az öngyilkossága hátterében.

Hétfőn délután és kora este sok helyi, a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkás kereste, a polgárőrség egész éjjel kutatott utána a településen és környékén. Holttestét kedd hajnalban találták meg a feldolgozótelep egyik munkacsarnokában. Egyes hírek szerint önkezével vetett véget életének. Az okok ismeretlenek, mivel a rendőrség az eljárásra való tekintettel semmiféle információt nem ad ki.

Ismerősei elmondása alapján az utóbbi hónapokban közeli, intim kapcsolatot ápolt egy ismert televíziós riporternővel, akivel a fővárosban is többször együtt látták. A hirado.hu által elért, a polgármestert ismerő szereplők úgy sejtik, hogy ennek a kapcsolatnak a kudarca, egy esetleges szakítás állhat a váratlan öngyilkosság hátterében.

Bogdán László 46 éves volt, Cserdit 2006 óta irányította, előtte négy éven át önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozott. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.