A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 179 beteg

Elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ennyien vannak kórházban

8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán.

Ma veszik át a háziorvosok az AstraZenecát

A háziorvosok többsége mától veszi át az AstraZeneca-vakcinát, és a feladatuk, hogy a praxisukban még nem beoltott regisztrált legidősebbek oltását végezzék vele. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. EZ IS ÉRDEKELHET: A szomszédban már ott van: Ausztriában és Romániában is azonosították a brazil vírusmutációt

Újra kiküldték az sms-t

A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek erre SMS-ben már megkapták a behívót, írják a koronavírus tájékoztató portálon. IDE KAPCSOLÓDIK: Többen is szerencsét próbáltak a lemondó sms ellenére – Elmentek a kijelölt oltópontra és gond nélkül megkapták az AstraZenecát

Tombol a harmadik hullám

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek hétfőtől léptek életbe. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. A március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépett újabb védelmi intézkedések a következők. EZT IS OLVASD EL! Meghalt egy nővér nem sokkal azután, hogy megkapta az AstraZenecát – egyelőre kivonták azt az adagot az oltási programból

A fertőzöttek száma 117,5 millió, a halálos áldozatoké 2,61 millió, a meggyógyultaké 66,6 millió a világon

A világon 117 556 326 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 610 135, a gyógyultaké 66 621 209 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 117 148 365 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 600 073, a gyógyultaké 66 359 050 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Tanszüneti menetrend a budapesti tömegközlekedésben

Mától tanszüneti menetrend szerint közlekednek a budapesti közösségi közlekedési járatok az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt. A BKK korábban közölte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt hétfőtől bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a társaság megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, ami várhatóan két lépcsőben valósul meg. FONTOS!
Müller Cecília: heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal, de…

Csökkenő utasforgalom

Az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

Ezt tudatta a BKK

A BKK tudatta azt is, hogy a tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra újabb menetrendváltozás várható.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly