Az eMag FFP2-es maszkkészlete teljesen elfogyott azt követően, hogy az Index csütörtök reggel azt írta: a kormány kötelező teheti ezen maszkok használatát.

A kormányinfón szó nem volt a kötelező FFP2-ről

Időközben pedig Gulyás Gergelyék megtartották a kormányinfót, ahol bár kemény szigorításokat jelentette be, az FFP2-esekről nem szóltak egyetlen szót sem, csupán a kötelező maszkhordás fontosságát emelték ki. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Óriási roham indult meg ennek ellenére

Mindezek ellenére óriási roham indult meg a maszkokért, hiszen a reggeli órákban az Index cikke nyomán sokan joggal hihették, hogy ez is a meghozott döntések egyike lehet. Az eMag egyébként arról tájékoztatta a HVG-t, hogy náluk egyetlen óra alatt annyi maszkot vásároltak, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt. FONTOS!
Fontos dolgot jelentett be ma Müller Cecília, ez várható a hétvégén, erre kért mindenit a tiszti főorvos

Az eMag saját készlete elfogyott

Az eMAG saját készlete ma teljesen elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maszkok, és pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány, mivel a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket – tették hozzá.

Még bejelenthetik

Bár a mai kormányinfón nem volt szó eféle szigorításról, mivel a kormány ma is ülésezik előfordulhat, hogy holnap reggel Orbán Viktor a Kossuth rádión rukkol majd elő azzal, hogy kötelezővé teszik az FFP2-est. EZ IS ÉRDEKELHET: Szlávik János lánya Dubajban nyaral, eközben az édesapja rendre azt mondja még nyárra sem venne repülőjegyet

A szigorításokról

Ahogy azt a LikeNews is megírta az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A részletszabályokat az operatív törzs dolgozza ki

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorításokról elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. A részletszabályokat az operatív törzs dolgozza ki, a kormány hirdeti ki, napokon belül nyilvánosságra hozza. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével – tette hozzá, megjegyezve: a részletszabályokról az operatív törzs pénteken dönt.

A digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága dolgozza ki

Elmondta, az óvodáknál és az iskoláknál az április 7-i dátum a tavaszi szünet vége; a digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága dolgozza ki és teszi közzé. Hozzátette: a középiskolákra, egyetemekre vonatkozó szabályok – ahol most sincs jelenlétet igénylő oktatás – változatlanok maradnak. EZT IS OLVASD EL!  Zacher Gábor pár napja még nagyon nem ajánlotta a kínai vakcinát, mostanra viszont máshogy látja, mi változott?

A konditermeket is be kell zárni

Gulyás Gergely közölte, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett – részletezte.

Erre kérte a munkaadókat

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.

Mindenhol kötelező a maszk

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező – hangsúlyozta. Szigorításról számolt be a személyi határforgalomnál. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák. IDE KAPCSOLÓDIK: Fekete csütörtök: rég nem látott magasságokban az új koronavírus fertőzöttek száma, meghalt 152 ember

Bértámogatások

Elmondta, a már létező, a szállodákra és a vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást és adókedvezményt kiterjesztik azokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárniuk, a korlátozások időtartamára, március 8-tól március 22-ig.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik