Zacher Gábor pár nappal ezelőtt még úgy nyilatkozott, hogy bizalmatlan a kínai vakcinával kapcsolatban, most azonban egy friss interjújában már másként vélekedett.

Túl sok a ködösítés

Mint azt a BudapestKörnyéke is megírta Zacher Gábor korábban azt mondta, hogy túl sok a ködösítés a kínai vakcinával kapcsolatban és szokatlanul kevés róla az információ. Mint azt pár nappal ezelőtt elmondta, nagyon keveset tudni a kínai vakcináról, ezért nem oltatná be magát vele. Elmondása szerint míg a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz – érvelt a szakember. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A magyarok fele nem oltatná be magát

A toxikológus egyébként korábban a Szonda Ipsos kutatására hivatkozva azt mondta: jelenleg a felnőtt lakosság 46 százaléka nem oltatná be magát. A hiányzó hivatalos információkra példaként az oltóanyagok hozzáférhető hivatalos leiratát említette, erről a BudapestKörnyéke számolt be.

4 vakcinát javasolt még néhány nappal ezelőtt

A momentán rendelkezésre álló ötféle oltásból az AstraZeneca-, a Moderna-, a Pfizer–BioNTech-, valamint a Szputnyik V vakcinát Zacher Gábor bárkinek nyugodt szívvel javasolja, hiszen már nagyon sok mindent tudunk róluk. A Sinopharmmal szemben azonban vannak fenntartásai a szakmának árulta el egy pár nappal ezelőtt interjújában „Azon egyszerű oknál fogva, hogy az ezzel az oltással kapcsolatos eredményeket nem közölték le a kínaiak” – mondta Zacher Gábor. EZ IS ÉRDEKELHET: „Zárjuk be a plázákat és felejtsük el az idei karácsonyt!” – mondta Zacher Gábor, a WHO szerint se találkozzunk a rokonokkal

Az orosz vakcina is ajánlott

A toxikológus szerint az orosz vakcinára nem kell negatívan tekinteni, hiszen „az oroszok is kiterítették a kártyáikat”. Zacher Gábor megjegyezte továbbá, hogy egy vakcinánál sem volt idő megvizsgálni, hogy más gyógyszerekkel milyen kölcsönhatásban vannak, erre később lesz válasz.

 Ha nincs karbantartva a krónikus betegség…

A kínai Sinopharm-vakcina esetében van egy olyan megfogalmazás, hogy nem ajánlják azoknak, akiknél a krónikus betegség nincs megfelelően egyensúlyban, vagy a krónikus betegség akut fellángolása történik, esetleg kórtörténetükben túlérzékenység szerepel. „Ez egy nagy kosár” – mondta Zacher Gábor.

Ezért lehet megkérdőjelezni a vakcinát

A toxikológus szerint azért lehet megkérdőjelezni az oltóanyagot, mert például az, hogy akiknél a krónikus betegség „nincs megfelelően egyensúlyban”, nagyon nem egzakt megfogalmazás. IDE KAPCSOLÓDIK: “Értelmetlenség és káosz” – kiakadt a kormányzati intézkedések miatt Zacher Gábor: visszahozná a vásárlási idősávot, nem hisz abban, hogy a focidrukkerek betartják a szabályokat

Mindenki ködösít

Ha a döntéshozók nem ködösítenének, és részletes információkat közölnének, beoltaná magát. A toxikológus szerint a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is, árulta el akkor, mostanra azonban egy kicsit változott a véleménye. KAPCSOLÓDÓ: A kínai vakcinával oltották be Sváby Andrást – kiderült, hogy miért jutott ilyen hamar sorra az egészséges tévés

Oltást mindenkinek

Az ismert toxikológus most az ATV híradójának beszélt arról, hogy igazából teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát adatjuk be magunknak, mindegyik jobb, mint maga a fertőzés. Zacher Gábor egy hasonlattal élve írta le a jelenlegi helyzetet, miszerint a mérleg egyik serpenyőjében a fertőzés, a tüdőgyulladás, a sokszervi elégtelenség, a lélegeztetőgép, és a halál van, míg a másikban az öt elérhető vakcina. Így fogalmazta meg véleményét: „Oltás mindenek előtt!” – írta meg a Ripost.

Sok ezren halhatnak még meg

Zacher továbbá arról is beszélt, hogy ahogy tanuljuk ezt a betegséget, meg kell változtatnia az embernek a véleményét, mert a betegségnél mindegyik oltás jobb. Szerinte, ha nem lesz átoltottság rövid időn belül, akkor még sok ezer honfitársunk bele fog halni a koronavírusba. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zacher Gábor – Forrás: Facebook