Ötvenegy éves korában elhuny Kovács Attila, a DVM group és Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa és ügyvezető partnere – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Életpályája

Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben diplomázott, majd az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban szerzett nemzetközi építész- és projektmenedzsment gyakorlatot. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ingatlanfejlesztő cége volt

A DVM groupot, az építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi szinten is elismert cégcsoportot, 1995-ben alapította meg, majd 2006-ban prémium ingatlanfejlesztő cégét, a többszörösen díjazott Horizon Developmentet.

Kovács Attila 51 éves volt

Fotó: Horizon Development / Hargitay Olivér

Szenvedélye volt a munka

Azt írták, Kovács Attilát a műemlékvédelemben rejlő szépségek és kihívások kettőssége vonzotta, amikor az Eiffel Palace (volt Pesti Hírlap és Légrády Nyomda) és a Váci 1 épület (volt Tőzsdepalota) örökségvédelmi megújulását vállalta feladatként. A Szervita Square Building, a Promenade Gardens és az Eiffel Square épületeinek építészeti megoldásaiban már a kortárs építészet és a környezettudatosság iránti szenvedélyes elkötelezettsége mutatkozik meg.

Ez volt a szívügye

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke 2017 és 2019 között volt. Az ingatlanfejlesztés és építészet világa mellett szívügye volt társtulajdonosként a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, az Eiffel Palace földszintjén általa megálmodott budapesti St. Andrea Étterem és a Váci 1 épület legfelső szintjén pár éve megnyitott St. Andrea Wine & Skybar.

Nagyon fontos volt neki

“Az emberi közösségek és kötődések nagyon fontosak voltak számára, így a MAFC Martos kosárlabdacsapatához, és a XI. kerületi Református Egyházközösséghez való tartozás” – írták.

FRISS! “A kisfiamat okoltam emiatt, illetve nem őt, hanem hogy megszületett.” – Kendőzetlen őszinteséggel beszélt a szülés utáni nehéz időszakáról a népszerű magyar színésznő

Küldetésének tekintette

Kovács Attila saját cégcsoportjainak és projektjeinek képviseletén túl Budapest egészének városépítészetét is szakmai küldetésének tekintette, a hazai építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban megkapta az Év Ingatlanpiaci Szereplőjének járó Közönségdíjat, 2016-ban a CIJ Leadership díjat, és 2018-ban a Belváros-Lipótváros által odaítélt A Jövő Városáért díjat.

Ekkor vehetnek tőle végső búcsút a tisztelői

Tisztelői Kovács Attilától 2021. február 17-én, szerdán 9 és 18 óra között vehetnek végső búcsút Budapest Belvárosában, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, a pandémiás helyzetben érvényben lévő minden óvintézkedés betartása mellett. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik