Csupán néhány nap telt el Benkő László és Mihály Tamás halála óta, de úgy tűnik átok ül a zenekaron. A zenekar egyik legnagyobb rajongója, egy erdélyi férfi Salati Ferenc belehalt a bánatba, miután megtudta, hogy két imádott zenésze nincs többé. A rajongót az Omega tagjai is ismerték, a férfi halálhíre nagyon megérintette őket.

Tíz éve találkozott először az Omegával

Ferenc az Omega tagjait tíz évvel ezelőtt ismerte meg egy marosvásárhelyi koncerten, ahol pogácsával és házi pálinkával várta a kedvenceit.

Megszólalt egy barát

„Soha nem felejtem el azt a napot. Vártuk a koncertet, a zene, az Omega muzsikája szinte végigkísérte az életünket, ott voltunk, ahol csak lehetett, amikor Meckyék felléptek. De az a nap nem csak emiatt maradt felejthetetlen. Az a férfi, ahogy ott állt, kezében a pogácsával meg a pálinkával, egyszeriben fontos szereplővé vált az életünkben. Salati Ferinek hívták, és én azt mondtam rá akkor, és azóta is, igazi aranyember” – mondta Gazdag László, Ferenc barátja, aki szintén hatalmas Omega rajongó a Blikknek.

Borzalmas lelkiállapotba került

„Egy hete beszéltem utoljára Ferivel. Benkő Laci halála után éreztem rajta, borzalmas lelkiállapotba került” – mondta egy másik barát, Balogh József. „Abban maradtunk, erősek leszünk, keressük egymást. Néhány napja újra hívtam, nem vette fel a telefont. Ilyet sosem tett. Írtam sms-t: csak nincs valami baj, Feri? Arra sem jött válasz. Aztán a sokadik próbálkozásra a felesége vette fel a készüléket, és csak annyit mondott: Feri a hétvégén meghalt” – folytatta a férfi.

EZT IS OLVASD EL!

„Hetek, hónapok óta tudtuk, hogy nagy a baj” – Megszólalt az Omega menedzsere Benkő László haláláról

Sokkal több volt neki a zenénél

Ferenc számára az Omega több volt a zenénél, kapocs volt számára az anyaország felé. Minden koncerten amire csak tudott elment Erdélyben, valamint egyszer egy zártkörű stúdióbeszélgetésre is meghívták, amitől a férfi igazán boldog volt.

Ezt mondta az özvegye

„A férjem borzalmas lelkiállapotba került Benkő László halála után, arra kért, hadd maradjon egyedül, csendben a szobájában. Magányosan gyászolt, aztán jött az újabb hír, Mihály Tamás haláláról, s ezt már nem tudta feldolgozni. Annyira a szívére vette Benkő Laci és Mihály Tomi halálát, hogy szombaton szó szerint beleszakadt a szíve” – mondta a Blikknek Ferenc özvegye, Ildikó.

Kóbor Jánost is megrendítette Ferenc halálhíre

Kóbor János tisztelte Salati Ferencet, a halálhíre rendkívüli szomorúsággal tölti el, úgy érzi egy rémálom, ami most történik az Omegával.

„Csodálatos ember volt, elképesztő szeretettel fordult felénk. Soha nem felejtem, amikor a stúdióbeli találkozáson harci dalnak nevezte a Babilon című számunkat. Iszonyatos ez a november, olyan, mint egy rémálom, amiből soha nem fogunk felébredni…” – nyilatkozta Kóbor a Blikknek.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Orbán Viktor is búcsúzik Benkő Lászlótól: Ezekkel a sorokkal köszönt el a legendától

Kiemelt kép: Kóbor János