Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 689 102 fő, közülük 1 126 139 fő már a második oltását is megkapta. 

7325 új fertőzött, elhunyt 285 beteg

7325 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 705 815 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 285 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 966 főre emelkedett.   A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

1364 ember van lélegeztetőgépen

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 420 275 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 262 574 főre emelkedett. 11 363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 364-en vannak lélegeztetőgépen.

Megindult az újraindítás

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás.

A védelmi intézkedések érvényben maradnak

Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. 

Folytatódik az oltás

Ma is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást. 

Tragikus hírről számolt be Müller Cecília

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján beszámolt egy igencsak tragikus eseményről. Elmondta, hogy a koronavírus halálozási listára fel fog kerülni egy nyolc hónapos csecsemő, noha nem a betegség okozta a halálát.Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszámolt egy igencsak tragikus eseményről. Elmondta, hogy a koronavírus halálozási listára fel fog kerülni egy nyolc hónapos csecsemő, noha nem a betegség okozta a halálát.

Egy 8 hónapos csecsemő halt meg

Meg fog jelenni az elhunytak listájában egy 8 hónapos csecsemő is – árulta el ma az országos tiszti főorvos. KAPCSOLÓDÓ! Müller Cecília: 8 hónapos baba fog felkerülni a koronavírus halálozási listára

Nem a koronavírus okozta a halálát

Mint mondta a baba nem koronavírus-fertőzés következtében halt meg, hanem egy véráramfertőzés okozta, ezt az igazságügyi orvos szakértő is megerősítette. “Igazoltuk nála is a koronavírus fertőzés tényét, ugyanakkor egyértelműen kimutatták a kórokozó baktériumot, ami a kisbaba halálát okozta.”

Fertőzött volt

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a baba környezetében sokan fertőződtek meg a vírussal, ezért a fertőzés ténye nála is igazolható volt, azonban halálát minden kétséget kizáróan a Meningococcus okozta. 

Ezért kerül fel a listára

A listára azért kerül fel, mert Magyarországon az összes azonosított koronavírus-fertőzöttet regisztrálják a halotti listán. Magyarországon továbbra sem tudunk azonosítani olyan gyermeket, aki koronavírusban halt meg – zárta közlendőjét Müller Cecília. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila