2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak.

255-en vannak lélegeztetőgépen

Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Az egyéni felelősségvállalás

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológusa, Szlávik János szerint továbbra is az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb.

FRISS! Gyógyszerhiánytól tartanak: A magyar kutató megmondta, nagy koronavírus-gáz lesz novemberben, a németek ma léptek, óriási lezárásokat jelentettek be

Tömegrendezvények

Szlávik János a Kossuth Rádiónak adott interjújában arról beszélt: tapasztalatai szerint a koronavírus-fertőzöttek többsége azok közül került ki, akik minden felszólítás ellenére nem kerülték a tömegrendezvényeket, és zsúfolt helyen tartózkodtak. Véleménye szerint továbbra is az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb, viseljünk maszkot.

A magyar gyógyszer

A remdesivirről szólva elmondta: a gyógyszert nem fogják patikába engedni, megtartják klinikai alkalmazásra, mivel csak megfelelő módon és időben alkalmazva hatásos a kezelésben, és segíti a felépülést.

NE HAGYD KI! Oltásháború és a koronavírus-járvány vége: A világhíres magyar hálózatkutató tavasszal pontosan megjósolta mi fog történni, most megmondta mikor lesz vége a járványnak

A remdesivirről Merkely is beszélt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves női COVID-19 beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben.

Merkely szerint

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kedd este nyilatkozott a közszolgálati híradónak a remdesivirrel kezelt betegek állapotáról. A rektor elmondta, hogy jelenleg 26 beteget kezelnek a készítménnyel az egyetemen, az intravénásan beadható gyógyszer a vírus szaborodását akadályozza a szervezetben így a szervezet könnyebben legyőzi a fertőzést. A gyógyszer október 22-től rendelkezik az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) engedélyével.

EZ IS ÉRDEMES ELOLVASNOD! Koronavírusban halt meg az MSZP egyik tagja

Optimisták

A remdesivirrel kezelt betegeknél nagyon optimisták vagyunk. – mondta Merkely Béla. Elsőként egy 75 éves betegnek adták be a készítményt, ő már hétfőn távozhatott a kórházból.

Kiemelt kép: Illusztráció