Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta az elmúlt 24 órában 187 ember halt meg a koronavírus szövődményei miatt, az áldozatok között pedig volt egy 19 éves fiatal fiú is.

Továbbra is magas a halálesetek száma

Mint megírtuk 4428 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 295 977 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 187 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 725 főre emelkedett.

Sokan vannak lélegeztetőgépen

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 89 814 fő, az aktív fertőzöttek száma 198 438 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7 335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 564-en vannak lélegeztetőgépen.

FRISS! Ez már biztos, a koronavírus velünk marad – állítja Kemenesi Gábor virológus

Újabb fiatal áldozat

Az elmúlt 24 órában életét vesztette egy 19 éves fiatal fiú is – derül ki a koronavírus tájékoztató oldalon. A fiúnál alapbetegségként bakteriális és gombás eredetű gyulladást tüntettek fel.

Voltak még fiatal áldozatok az elmúlt 24 órában

A második legfiatalabb áldozat egy 33 éves férfi volt, aki heveny hasnyálmirigy-gyulladással és veseelégtelenséggel, valamint cukorbetegséggel küzdött. Egy 34 éves férfinél pedig idült obstruktív tüdőbetegség volt feltüntetve az alapbetegségi között.

Az áldozatok között szerepel még

  • egy 45 éves nő, aki májbetegséggel küzdött
  • egy 45 éves, szívbeteg férfi
  • egy 47 éves magas vérnyomásos, Down-szindrómás férfi
  • és egy 48 éves nő, akinek pajzsmirigy-alulműködése volt.

Müller Cecília is beszélt a 19 éves áldozatról

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília a fiatal fiúról elmondta, gyulladásos folyamatból kialakult agytályog miatt végződött így a betegsége. Eredeti betegsége miatt volt kórházban: bakteriális és gombás eredetű gyulladásos folyamat volt: egy, az élettel összeegyeztethetetlen betegségről van szó. A vizsgálata közben derült ki, hogy koronavírusa is van.

Nem ő az első fiatal áldozat

Október elején számolt be róla a BudapestKörnyéke, hogy életét vesztette a koronavírus szövődményei miatt egy 21 éves fiatal lány is. . A koronavirus.gov.hu adatai szerint súlyos véralvadási betegségben szenvedett. 

November végén egy 18 éves fiatal hunyt el

November végén egy 18 éves áldozatot követelt a betegség,  aki akut leukémiával küzdött.

Kiemelt kép: Illusztráció, MTI/Szigetváry Zsolt