Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Emellett pedig elhunyt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett.

Fiatalok is az áldozatok között

A koronavírus tájékoztató oldalon nem sokkal ezelőtt frissítették az elhunytak listáját, amelyen szomorúan tapasztaltuk, hogy ismét fiatalok is szerepelnek. A legfiatalabb közülük egy 18 éves fiú, aki akut leukémiával küzdött, illetve egy 27 éves férfi, akinek Down-kór volt az alapbetegsége. Továbbá az elhunytak között szerepel egy 38 éves férfi, aki magasvérnyomás-betegséggel küzdött, továbbá egy szintén magas vérnyomással, illetve obstruktív tüdõbetegséggel küzdő 40 éves férfi is. Egy 42 éves férfinak pedig akut myeloid leukémit tüntettek fel alapbetegségként. Az elhunytak adatait ide kattintva lehet megnézni.

Nem ők az első fiatal áldozatok

Néhány nappal ezelőtt egy 31 éves nő vesztette életét, erről itt a LikeNews hírportálon is hírt adtunk, az ő alapbetegségei között pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás, illetve elhízás szerepelt. Azon a napon elhunyt egy 38 éves férfi is, akinél magas vérrnyomást és heveny veseelégtelenséget jelöltek meg, illetve egy 40 éves férfi, akinek cukorbetegsége és szívbetegsége volt.

Pár nappal korábban egy 25 éves férfi vesztette életét

Itt a LikeNews hírportálon is megírtuk, hogy néhány nappal ezelőtt egy 25 éves fiatalember halt bele a koronavírusba.

Voltak alapbetegségei

A koronavirus.gov.hu oldalán közzétett információk szerint a fiatal férfi magas vérnyomással küzdött, valamint tüdő tumora volt.

OLVASD EL!

28 éves fiatal is a koronavírus áldozatok között – Ezt mondta Müller Cecília

Sokan vannak kórházban

7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható – írja a koronavirus.gov.hu

Egész Európában tombol a járvány

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A kormány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét.Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

Most kell betartani a szabályokat

Müller Cecília azt mondta, most teremtjük meg a közös ünneplés lehetőségét. “Ha betartjuk a szabályokat, bízhatunk abban, hogy az ünnepeket a családunkban, egymáshoz közelebb tudjuk eltölteni” – fogalmazott.

Hamarosan kiderül mi lesz az ünnepekkel

Hozzátette: a kormány december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról – írja az MTI.

A fertőzöttek száma emelkedik

Müller Cecília szólt arról is: noha a járványgörbe – hasonlóan a többi európai országéhoz – még mindig emelkedik, a fertőzöttek számának növekedése lassul.

Ezt mondta a járványgörbéről

Abban bíznak – mondta -, hogy a járványgörbe rövid idő múlva “eléri a platót”, és attól kezdve javuló tendenciáról tudnak majd beszámolni.

Intelmek a karácsonyi bevásárláshoz

Tegnap a LikeNews is megírta, hogy nm örül annak a tisztifőorvos, hogy sokan céltalanul bolyonganak a plázákban, és ott találják ki, hogy mit vegyenek karácsonyi ajándéknak. A tisztifőorvos szerint mindenki találja ki, hogy mit szeretne vásárolni, ha van lehetősége, akkor inkább az interneten rendelje meg azt.

Kiemelt kép: Illusztráció