Millimétereken múlt az élete annak a fiatalembernek, akit megtámadott egy vaddisznó Borsodban.

Vaddisznó támadt egy 21 éves fiúra a Kazincbarcika melletti Tardonán.

Tatárka Richárd  a támadás után életveszélyes sérülésekkel került kórházba, többórás műtétje alatt az orvosok hat vaddisznóagyar-darabot operáltak ki a testéből. Ha a combját eltaláló szúrás egy centivel odébb éri, artériát döf át, ő pedig elvérzik. Állapota most már stabil, de még hosszú kórházi kezelés vár rá, többek között újra kell tanulnia járni.

Richard édesanyja végignézte, ahogy az állat teljes erejével rátámadt a fiára.

„Szombaton történt a borzalom, de még mindig nem tértem igazán magamhoz, annyira megviselt, ami a gyerekemmel történt. Minden úgy kezdődött, hogy Ricsivel elmentünk megsétáltatni a bárányunkat, Rumit. Az állat és a gyerek mentek elöl, én pedig mögöttük. Egyszer csak a semmiből feltűnt egy vaddisznó, majd egyenesen a fiam felé rohan. Ricsinek esélye sem volt a menekülésre, az állat pillanatok alatt odaért, aztán felöklelte. Én ordítottam, ahogy csak tudtam, mert azt gondoltam, a hangtól megijed a disznó és elmegy. Közben hívtam a segélyhívót. Egy idő után az állat eltűnt, de nem mertem a fiamat megközelíteni, mert féltem, hogy visszajön és engem is megtámad – mesélte a Blikknek a drámai pillanatokat Tatárkáné Gyenes Márta.

A halálra rémült asszony tárcsázta a közelben lakó testvérét is.

„Rohantam, ahogy csak bírtam, Márti hangjából tudtam, hogy rettenetesen nagy a baj. Amire odaértem, már ott voltak a mentők és a rendőrök is. Autóval azonban nem tudták megközelíteni a fiút, mert akkora sár volt. Gyalog meg nem mertek ők sem odamenni, hiszen nem tudhatták, hogy az állat vagy esetleg egy egész csorda nem támad-e rájuk.” – mondta a lapnak Gyenes Bertalan.

„Nekem azt mondták, értesítették a vadásztársaságot, akihez a terület tartozik, és amint megjön a vadászmester, oda tudunk menni Ricsihez. Ám hiába ácsorogtunk ott, csak nem jött, közben meg a gyerek egyre jobban szenvedett. Nagyon féltem, hogy esetleg elvérzik, ezért egy idő után mondtam nekik, hogy én odamegyek. Egy mentőorvos, a veszéllyel nem törődve, velem tartott. A vállunkon hoztuk a vérző Ricsit, aki láthatóan nagyon rossz állapotban volt. Azonnal kórházba szállították, ott pedig már tolták is a műtőbe.” – mesélte feldúltan a fiú nagybátyja.

A család ügyvédhez fordult. – Az eddigi adatok alapján a vadásztársaság kártérítési felelőssége egyértelmű. – közölte lapunkkal dr. Lichy József ügyvéd. Az ügyben rendőrségi eljárás nem indult, mert nem volt gyanúja szabálysértésnek – közölte Dobi Tamás szóvivő.

Két órával később jöttek

A Blikk elérte az érintett vadásztársaság elnökét, aki nem is tagadta, hogy két órával a vaddisznótámadás után ért a fővadász a helyszínre. Pethő Zoltán elmondta azt is, hogy a vaddisznó az agyarával nagyon komoly sérüléseket tud okozni. „Valóban kaptunk értesítést, de mire a vadásztársam odaért, már nem talált ott senkit” – reagált Pethő Zoltán, aki elmondta azt is, hogy a vaddisznó csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát vagy kicsinyeit.

Kiemelt kép: illusztráció