A LikeNews is beszámolt róla, hogy december 5-én a gödöllői otthonában elhunyt Pécsi ldikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára.

Imádta a vizsláit

A színésznő imádta két kutyáját Prücsit és Angiet. Sajnos Angie november végén 14 éves korában elhunyt, ami a színésznőnek óriási fájdalmat jelentett.

Prücsinek szerető otthont talált

Pécsi Ildikó másik kutyája most egy olyan hölgynél él, aki nehéz sorsú vizsláknak ad menedéket, valamint egy kertes házban él, így a kutyusok a kinti létet és élvezhetik, de be is mehetnek, amint kedvük támad – írja a Bors.

Ő segített

L.Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia a Ripostnak elmondta, hogy  a gödöllői gyepmesteri telep állatorvosa segített nekik, hogy a színésznő kutyájának otthont találjanak.

Férje júliusban hunyt el

Pécsi Ildikó imádott férje, Szűcs Lajos júliusban hunyt el.

Filmbeillő szerelem volt az övék

Igazi filmbe illő, romantikus történet. Már a megismerkedésük sem volt mindennapi, a focista az Aranyember című filmben látta meg a fiatal Ildikót, és azonnal beleszeretett. Később személyesen is találkoztak, és többé nem engedték el egymás kezét.

Belebetegedett a gyászba

LikeNews is megírta, hogy a gyász annyira összetörte a Kossuth-díjas színésznőt, hogy 14 kilogrammot fogyott, valamint lelkileg és fizikálisan is belebetegedett. A vérnyomását és a vércukorszintjét az orvosok beállították, többször kapott vitaminkúrát és infúziót is.

Vágyott a halálra

Pécsi Ildikó férje halála után már nem is szeretett volna sokáig élni és a haláltól sem félt egyáltalán. A színésznő hitt a földöntúli életben, ahol újra láthatja szeretett édesanyját és férjét.

Édesjó Lajosával karácsonyozik

“Egy percet sem akart már tovább itt maradni, mindenáron édesapám mellett szeretett volna lenni. Roppant erős akarata volt, amit a fejébe vett, véghez is vitte, és ezt is megtette… Már együtt karácsonyoznak a mennyben édesapámmal” – mondta Szűcs Csaba édesanyja temetése előtt néhány perccel.

Végrendelkezett

Végrendeletet is hagyott hátra a színésznő. Pécsi Ildikónak nem kellett volna végrendeletet írnia, ha a vagyonát kizárólag egyetlen fiának szánja, ugyanis a törvényes öröklés rendje szerint neki járna minden.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó