Az év talán legízléstelenebb reklámját adta hétfő este az ATV. A másfél éve meghalt Gesztesi Károly antiktárgyak felvásárlását hirdeti, jelenidőben beszél arról, hogy azonnali készpénzes régiségfelvásárlás és az elhunyt még azt is elárulja, milyen weboldalt kell megnézni. Gesztesi Károly 2020. január 4-én vezetés közben kapott szívinfarktust.

Régiségfelvásárlást hirdetnek Gesztesivel

Antik tárgyakat adna el? Órát, bútort, festményt, régiségeket örökölt, amiket pénzé tenne? Azonnali készpénzes régiségfelvásárlás! – hirdeti az ATV-n Gesztesi Károly. Ritkán látni olyan ízléstelen reklámot, ahol egy meghalt ember jelenidőben hirdet egy szolgáltatást. Meglepő, hogy az ATV illetékesein csont nélkül átment ez a reklám és adásba engedték a másfél éve elhunyt színművésszel korábban felvett reklámfilmet. A LikeNews.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gesztesi Károly halála

Gesztesi Károly 2020. január 4-én, Budapesten a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel.

Nagyobbik fia a helyszínre igyekezett

Mint korábban a LikeNews is megírta a baleset helyszínéről este háromnegyed hatkor szállítottak el a színész holttestét, nem sokkal azután, hogy fia, Máté, aki néha az ATV időjósa megérkezett a helyszínre.

Sokkos állapot

A fiatal színész érthetően sokkos állapotban volt, tartotta magát, nem omlott össze, de látszott, hogy nem akarja elhinni a híreket. A rendőrök tájékoztatták őt a tragédia részleteiről, majd elhagyta a helyszínt. Nem volt elég ereje, hogy megnézze szeretett édesapja holttestét.

Budakalászon temették el

A színészt Budakalászon, teljes titokban, szűk családi körben temették el. Temetésére csak a meghívott emlékezők mehettek el. Gesztesi Károly fejfáján az a mondat látható, amit Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapítója és az ATV egyik tulajdonosa üzent Gesztesinek a tragédia után: “Viszontlátásra az Úr napján.”

Nehéz időszakon ment keresztül

Németh Sándor egy évvel később, idén januárban arról beszélt, hogy habár a gyerekeit imádta Gesztesi Károly, esténként mégis magányos volt, valamint hiába vágyott főszerepre már jó régóta nem adatott meg neki.

Méltóbb helyet szeretne egy rokon

A lelkész elmesélte azt is, hogy Gesztesi Károly egy rokona azért kereste meg, mert úgy gondoja, hogy a budakalászi temetőnél egy méltóbb helyen kellene nyugodnia a néhai színésznek.

A végső döntés a család kezében van

“Valóban így történt, de a végső döntés a család kezében van. Beszélünk majd velük erről, és ha úgy gondolják, akkor az újratemetés és a síremlék elkészítésének költségéhez hozzájárul a gyülekezetünk is” – mondta Németh Sándor a Blikknek.

Sírja a házára néz

A budakalászi temetőn belül olyan helyen nyugszik a színész, ahonnan egykori háza is látszik. Gesztesi Károly egy luxusingatlanban élt, amelyben két lakrész található.

El akarták adni a házat

Az ingatlant a színész 5 gyermeke közösen örökölte. Gesztesi Károly halála után meghirdették a házat, amelyet 210 millió forintért akartak eladni. Később 189 millióra mérsékelték az árat. Azonban a járvány kitörése után visszavonták a hirdetést. Jelenleg Gesztesi Károly egykori felesége él az egyik lakrészben.A LikeNews.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Reagált az ATV

Cikkünk megjelenése után Réti Dóra, az ATV sajtófőnöke ezt írta: Egyetértünk a kritikával, éppen ezért, amikor pénteken észleltük, hogy adásba került a csatornán a hirdetés, azonnal jeleztük a hirdetővel kapcsolatban álló ügynökségnek, hogy nem szeretnénk ezt a reklámot ilyen formában a felületünkön. Ennek azonban van egy technikai átfutása, de a hét elején már lekerül a hirdetés. Számunkra egyértelmű volt ez a lépés, hiszen a Gesztesi család néhány tagja is a csatornánál dolgozik, de az általános érzékenység miatt is ez a döntés született volna. Nem csak miattuk döntöttünk így, más, hasonló helyzetben lévő család esetében is megtettük volna ezt, ám azt is hozzá kell tennem, a családtagok nem jelezték nekünk, hogy sérti őket ez a reklám.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly – részlet az ATV-n adásba került reklámfilmből