A nevelőintézettől rettegett az a testvérpár, akik két héttel ezelőtt Somogy megyében, egy szekérbalesetben haltak meg.  Az egyik áldozat kisbabát várt. Édesanyjuk szerint az állandó menekülés vitte őket a halálba.

Az édesanya képtelen felfogni, hogy egyszerre két gyermekét és a még meg sem született unokáját  veszítette el október 24-én Segesden, amikor egy kivilágítatlan szekérnek ment neki egy kisteherautó. A balesetről a LikeNews.hu is beszámolt, a cikket itt érheted el.

A tragédiában két lány és egyik barátjuk életét vesztette, a szekér két másik utasa súlyos sérüléssel került kórházba.

„ Az ötödik utas, Pista bácsi a fiatalok barátja volt, neki a kórházban vérmérgezés miatt amputálták a lábát” – mondta a Vasárnapi Blikknek László, aki a két szökött kamasz lányt korábban befogadta magához.

 „Nagyon féltek a gyerekek attól, hogy visszaviszik őket a rendőrök Toponárra, az intézetbe. Szerda este a faluban meglátták a járőrautót, elbújtak, majd telefonáltak, hogy menjek értük, vigyem haza őket magamhoz. A lányok édesanyja megköszönte, hogy annyi mindent tettem a gyerekeiért. Arra kért, ha tehetem, menjek el én is hozzájuk a temetés előtt, vegyek részt a közös, családi virrasztáson.” –mondta László

Bár a tragikus sorsú, szerelmes kamasz lányok szívesen voltak otthon, édesanyjuk szerint csak perceket tölthettek nála, mert féltek, hogy a rendőrök visszaviszik őket az intézetbe. Csupán enni és fürödni jártak haza, pár szót váltottak az édesanyjukkal és már mentek is tovább. Ibolya, a lányok édesanyja azt mondja, gyakran panaszkodtak, hogy nincs nyugalmuk az intézetben, ahová azért kerültek be, mert nem szerettek iskolába járni és emiatt emelte ki a gyámhatóság őket a családból.

Ibolya szerint lányai az állandó menekülés áldozatai lettek, hiszen a baleset előtt is megszöktek az intézetből.

A tragikus sorsú lányok nővére a Facebookon így búcsúzott el két testvérétől: „Drága húgaim, nagyon hiányoztok, soha nem felejtelek el titeket, pótolhatatlanok vagytok… Az angyalok vigyázzanak rátok, nagyon szeretlek titeket!”

Kiemelt kép: helyszínelés a baleset után – Forrás: police.hu