Nem örül annak a tisztifőorvos, hogy sokan céltalanul bolyonganak a plázákban, és ott találják ki, hogy mit vegyenek karácsonyi ajándéknak. A tisztifőorvos szerint mindenki találja ki, hogy mit szeretne vásárolni, ha van lehetősége, akkor inkább az interneten rendelje meg azt.

Tudatos vásárlás

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt. Müller Cecília azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes.

Inkább interneten vásároljanak

 Müller Cecília arra kér mindenkit, hogy „aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást.

Nem laposodik a görbe

„Egyelőre úgy tűnik, hogy a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására, ezért nem lazítottak az intézkedéseken” – mondta a tisztifőorvos.

Ez is érdekelhet

„Rajtunk is múlik”

„Rajtunk is múlik, hogy betartsuk a szabályokat, és ezzel megpróbáljuk a vírus terjedését, a járvány hullámának a magasságát, a nagyságát csökkenteni” – figyelmeztet Müller Cecília.

Ne fáradjunk bele a járványba

“Reménykedünk, és mindenki teszi a dolgát. Erre kérek mindenkit, hogy ne fáradjunk bele ezeknek a higiénés szabályoknak a betartásába, mert nagyon sokat tehetünk egymásért, a közösségért, az országért és a karácsonyunkért is” – fejtette ki az országos tisztifőorvos.

Hasonló adatokra kell számítani

Müller Cecília szerint „a járvány dinamikája egyelőre azt mutatja, hogy még a következő hetekben feltétlenül számítanunk kell hasonló fertőzöttségi adatokra, ezért nem is lazítottak egyelőre az intézkedéseken.

Ez is érdekelhet

Kiemelt kép: illusztráció