A koronavírus miatt 156 beteg halt meg az elmúlt 24 órában Magyarországon ás 6819 új fertőzöttet igazoltak. Közben a kormány azt szeretné, ha mindenki korlátozás nélkül tudna karácsonyozni.

Tovább nőtt az új fertőzöttek száma

6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Témába vág:

156-an haltak meg

Elhunyt 156 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 672 főre emelkedett.

657 beteg van lélegeztetőgépen

7590 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 657-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 55 637 fő, az aktív fertőzöttek száma 151 218 fő.

Egész Európában tombol a járvány

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések.

Emelkedhet a halottak száma

Szlávik János szombaton az M1-en azt mondta, hogy még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése

Korlátozás nélkül

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést– áll a Magyarország Kormánya Facebook-oldal által szombat este közzétett képen.

Nemsokára dönt a kormány

Orbán Viktor legutóbbi rádióinterjújában arról beszélt, hogy egyelőre nem tudják megmondani, milyen szabályok szerint kell majd élni egy hónap múlva, ezt leghamarabb 8-10 nap múlva lehet megmondani, a kormány pedig dönteni fog erről.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Árvai Károly