Egy nap alatt két egészségügyi dolgozó hunyt el, mindkettőjük halálát a koronavírus okozta. A járvány egyik áldozata a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház betegszállítója, a másik pedig a hatvani kórház főorvosa. Velük együtt már 18 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban.

Meghalt egy betegszállító

Meghalt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egyik betegszállítója. Kóny Csaba halálát a koronavírus szövődményei okozták.

Krónikus beteg volt

“Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a koronavírussal folytatott hosszú küzdelem után elhunyt Kónya Csaba, intézményünk betegszállítója. 1993 óta dolgozott kórházunkban, számos krónikus betegsége ellenére mindvégig lelkiismeretesen végezte munkáját, kollégái mindig számíthattak rá. Nyugodjék békében!” – írja a kórház az oldalán.

30 évig dolgozott a kórházban

Kónya Csaba közel 30 éve dolgozott betegszállítóként, így a szakma berkein belül szinte mindenki ismerte, kedvelte. Erről árulkodnak a kommentek is, melyekben már most is úgy jellemzik, mint a kolléga, aki pótolhatatlan űrt hagyott maga után.

Meghalt egy főorvos

„Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 70. évében hosszú küzdelem után a Covid–19 szövődményében elhunyt dr. Szabó Zoltán főorvos, radiológus” –  írja közleményében a hatvani Albert Schweitzer Kórház.

Magyar Orvosi Kamara

 „Honlapunk történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat” – írják a Magyar Orvosi Kamara oldalán.

16 halott

A Magyar Orvosi Kamara 16 olyan egészségügyi dolgozó monogramját és munkahelyét hozta nyilvánosságra, akik a járvány kitörése óta koronavírusban haltak meg.

Újabb két áldozat

A hatvani kórház radiológusa és a Jahn Ferenc kórház beteghordozója még nincs nincs fent a MOK oldalán, így velük együtt már 18 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban.

Ez is érdekelhet

Kiemelt kép: lélegeztetett beteg a Jahn Ferenc kórházban – Forrás: MTI/Kovács Tamás