Furcsának találta apja viselkedését a meggyilkolt gyerekek hatéves kishúga, Léna, ezért elbújt a takaró alá, és még a szemét is behunyta, így szerencsére nem látta apja szörnyű tettét.

A gyerekek édesanyja, H. Ancsa még mindig sokk hatása alatt áll. Ezért élettársával és a tragédiát túlélő kislányával meglátogatta a falun élő nagymamát, Margit mamát, akinek kérdései között minden második a miért volt. Ám az anya nem tudott válaszolni rájuk. Csak zokogott, hullottak a könnyei, siratta két gyönyörű gyermekét.

„A kisunokám beszédesebb volt. Odaszaladt hozzám, azt mondta, meghaltak a testvéreim, a mennyországban vannak. Nagyon sokat nevetgélt, csacsogott, mintha semmi nem történt volna. A tragédiával kapcsolatban csupán annyit mondott nekem, hogy nem kiabált az apja, csak nagyon furcsa volt. Nagyon megrémült, egy takarót húzott a fejére és becsukta a szemét” – mesélte a Blikknek Margitka, a meggyilkolt gyerekek nagymamája.

A nagymamától a Blikk megtudta, hogy a háromgyermekes anya egy éve él együtt a barátjával. Egyes információk szerint a negyedik gyerekével terhes, amit a gyilkossá vált apjuk nem tudott, nem akart megemészteni, elfogadni.

A nagymama szerint volt veje agya féltékenység miatt borult el.

„Felfoghatatlan, hogy a nagyobbik kislány januárban töltötte volna be a 14. születésnapját, amit nagyon várt. Most pedig a temetésére készülünk. A lányommal megegyeztünk, hamvasztással búcsúztatjuk el a kicsiket. Én azt szeretném, ha itt, a falunkban, a kis temetőben, az édesapám sírja mellé helyeznénk őket örök nyugalomra” – mondta Margitka.

A szörnyű gyilkosságról a LikeNews.hu itt és itt írt.

Kiemelt kép: ezzel a fotóval keresték börtönbe kerülése előtt a gyilkos apát – Forrás: police.hu