Most már két napja hangos a sajtó Szájer József botrányától, mint ismert a lemondott európai parlamenti képviselő brüsszeli bulijának, a helyi rendőrség vetett véget.

Ez történt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta belga lapok szerint pénteken Brüsszelben egy szexpartira csapott le a brüsszeli rendőrség, ahol drogot is találtak. A partin részt vett egy magyar EP képviselő, aki azóta már lemondott. A képviselő a rendőrök kiérkezése után az ereszcsatornán próbált elmenekülni.

Kapcsolódó: Szájer József cselekedete nem elfogadható és nem védhető – mondta Orbán Viktor

Csatornán mászott le

Amikor a rendőrök megérkeztek, 25 meztelen férfit láttak, igazoltatni akarták őket, közben Szájer – vélhetően alsónadrágban – megpróbált kereket oldani az ereszcsatornán keresztül. A hátizsákjában drogot találtak a rendőrök.

Csak férfiak voltak ott

Az orgián 25-en vettek részt, több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A szexparti résztvevőit a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg.

Szájernél is volt már szexparti

Időközben a brüsszeli szexpartit szervező huszonéves férfi is megszólalt. Azt mondta, a politikust nem ő hívta, hanem egy vendéggel érkezett. Nem tudta ki ő, de Szájer állítólag elmondta neki, hogy régóta Brüsszelben él és ő is szervezett már hasonló partit a lakásán.

Mindenki pucér volt

A férfi azt is elmondta, az volt a partin a szabály, hogy csak férfiak jöhettek, érkezéskor mindenkinek meztelenre kellett vetkőznie, nem lehettek HIV- és Covid fertőzöttek.

Megszólalt a Viszkis Szájer meneküléséről

Szájer József meneküléséről Ambrus Attila, vagyis a Viszkis szólalt meg a Blikknek, annak apropóján, hogy ő maga is volt hasonló szituációban, ugyanis annak idején kísértetiesen hasonló módon szökött meg a rendőrség épületéből. Egy harmadik emeleti ablakból ereszkedett le egy maga készítette hágcsón, ám végül öt métert esett.

Az ember ösztönlény

– Nagyon sok embernél előjön a csőlátás, ha kritikus helyzetbe kerül. Én azért voltam jó bankrabló, mert a legveszélyesebb szituációkban is megőriztem a periférikus látásomat. Az ember ösztönlény, a nagy többség, ha stresszhelyzetbe kerül, hajlamos irracionális döntést hozni – kezdte Ambrus a lapnak.

Csőlátás

– Szerintem ez a csőlátás lépett fel a képviselő úrnál is, ezzel magyarázható ez a bravúros menekülési kísérlet, amiért egyébként minden tiszteletem az övé. Főként ebben a korban, ilyen kondival! Ha tényleg jó fizikuma lett volna, az utcán is el tudott volna lógni a zsaruk elől. A mondás szerint szégyen a futás, de hasznos. Szerintem nem szégyen, a mai napig igyekszem egy héten egyszer teniszezni, illetve megőrizni a kondimat, és ezt is tanácsolom mindenkinek!

Orbán Viktor is megszólalt

Nem fér bele a kormánypárt értékrendjébe

“Amit Szájer József tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele”- mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, közben Szájer József a szerdai nappal kilépett a Fideszből.

Nem volt más választása

Szájer József botrányos körülmények között lemondásra kényszerült az Európai Parlamentban, most pedig nem volt már más választása a párttagságáról való lemondását Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében is jelentette be – írja a Magyar Nemzet.

Nem védhető

“Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett” – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy Szájer József döntését tudomásul vették.

Kiemelt kép: Ambrus Attila