Drámai videót osztott meg közösségi oldalán Schobert Norbi, aki élő videóban tudatta a követőivel, hogy pártfogoltja, Bíró Norbi, az 57 éves túlsúlyos férfi, akinek a segíteni szeretett volna, tegnap este elhunyt.

Segélykérő levelet kapott

Norbi gyakorlatilag könnyek között jelentkezett be a közösségi oldalán, ahol arról beszélt, hogy pár héttel ezelőtt kapott Bíró Norbitól egy segélykérő levelet. A rábaszentadrsái férfi abban kért segítséget a fitnesztgurutól, hogy le tudjon fogyni, Schobert Norbi pedig oda is utazott, vitt neki ételeket, ezt követően pedig megrendelte számára az orvosi vizsgálatot. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az orvosi háttér fontossága

Mint a videóban fogalmaz erre azért volt szükség, mert semmiféle életmódprogramba nem vág úgy bele, hogy nincs egy biztos orvosi háttér. A kivizsgálás hat napon belül meg is történt, a több mint 300 kilós férfit speciális eszközöz segítségével szállították kórházba.

FRISS! Tragédia: testvérét gyászolja az X-Faktor korábbi győztese – Holtan találtak rá

Pártfogoltja súlyos beteg volt

A vizsgálatok után jött a lesújtó hír: Bíró Norbinál az elhízás következtében kialakul egy nagyon komoly szívelégtelenség, illetve hasnyálmirigy és májrák áttétjei is voltak. Kiderült, a férfit nem lehet sem műteni, sem kemoterápiás kezelést nem kaphat, így csak a fájdalmait tudták már enyhíteni.

Hospice házba szerette volna elhelyezni, ám erre már nem volt mód

A férfi számára nem volt kórházi hely, éppen ezért a fitneszguru megpróbált a számára hopsice ellátást intézni, ugyanis Bíró Norbi nagyon rossz, szegény körülmények között élte az életét. Erre azonban már nem kerülhetett sor, ugyanis Schobert Norbi a videó végén könnyek között tudatta: Bíró Norbert kedd este, fél 9-kor elhunyt.

Túl későn szólt

„Ő az első olyan tanítványom, kövér fiú, aki annyira későn szólt, hogy már azok a betegségek és azok a szövődmények, amelyeket az elhízás okoz, amelyek ellen harcolok, azokat már nem tudta megúszni. Volt bakancslistája. Azt kívánta, hogy még egyszer ússzon a Balatonban, nem tudom…” – mondta a könnyeivel küzdte Norbi.  „Ha elhamvasztják, majd akkor ezt a balatoni úszást, ezt majd valóra váltjuk neki…”

Ez is érdekelhet: Megviseli a válás Mádai Vivient: ők támogatják a műsorvezetőt a nehéz időszakban

Nem tud mindenkit megmenteni

„Ne haragudjatok, ezt el kellett mondanom. Nem tudok minden elhízott embert megmenteni. Nem vagyok megmentő. Főleg akkor nem, hogy ha ennyire későn szólnak. Figyeljetek oda magatokra. Magyarországon két és félmillió embernek kell lefogynia, hogy el tudjátok kerülni ezt. A májrákot, a hasnyálmirigyrákot, a diabéteszt, az amputációt, a bajokat.” – mondta elcsukló hangon a fitneszguru.

A teljes videót itt tudjátok visszanézni:

A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Schobert Norbi, TV2