A LikeNews is megírta, hogy tavaly november 18-án hosszú betegség után elhunyt az Omega alapítója, Benkő László. A zenekart három nappal később újabb sorscsapás érte, ugyanis egykori basszusgitárosuk, Mihály Tamás szintén elhunyt.

Nem tudta befejezni a dalait

Benkő László számos befejezetlen dalt hagyott hátra, ezekre az értékes művekre a fia Balázs bukkant rá, aki elhatározta, hogy szeretné édesapja helyett megmutatni a közönségnek. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fontos számára, hogy feldolgozza édesapja hagyatékát

„Nehéz ezen túlesni, szörnyű időszak ez számomra, de éppen ezért nagyon fontos, hogy feldolgozzuk apu hagyatékát. Ez most számomra terápia és egyben óriási feladat” – mondta Balázs a Blikknek, aki azt is elárulta, hogy már az Omega menedzserével Trunkos Andrással is beszélt.

Rengetegen osztották meg a halálhírét

Balázs a lapnak elmondta, hogy amikor felhívta a zenekar menedzserét, hogy szeretne egy lemezt és egy koncertet apja anyagaiból, akkor Trunkos elmesélte neki, hogy imádott édesapja halálhírét négy és fél millió ember írt, vagy osztotta meg, ami egy óriási szám.

Támogatja a folytatást

A LikeNews is megírta, hogy Balázs támogatja a zenekar tagjait, hogy folytassák a közös munkát.

„Amikor az omegások megkerestek, hogy megkérdezzék, szerintem folytathatják-e apu nélkül, egyetértettünk abban, hogy a dalaikat nem lehet elvenni a közönségtől” – mondta Benkő fia a Blikknek.

Így készül a koncertekre

„Két-három nagylemeznyi hanganyag van, kezdemények, ötletek, jegyzetek. Az omegásokkal, barátokkal együtt szeretném feldolgozni. Egy részéből csak instrumentális darabokat lehet készíteni, de van olyan ötlet is, hogy egyes nótákhoz különböző zenészek írjanak szöveget. Szeretnék tető alá hozni egy nagy megemlékezést, amelyre jó lenne, ha ennek az anyagnak egy része már elkészülne. Összeszedtem apu hangszereit is, hogy a stílus, a hangszín is olyan legyen, mintha apu zenélne” – mesélte Balázs a lapnak.

Édesapja depressziós lett

Benkő Balázs elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti bezártság alatt édesapja is depressziós lett a tavalyi évben, ugyanis nem tudott találkozni az imádott közönségükkel, így egy nagyon nehéz időszakon ment keresztül.

Kóbor János már a tragédiák előtt is úgy érezte, hogy vége

Kóbor János még Benkő László és Mihály Tamás halála előtt is arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány megölte az Omegát.

Az Omegát végleg megölte a koronavírus

“A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvan­éves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek” – mondta a zenész néhány hónapja a Ripostnak.

Így érzi most

Kóbor néhány napja a Fókusznak és a Borsnak mesélt a zenekar sorsáról: elmondta, hogy a járványhelyzet miatt még van idejük átgondolni, hogy folytatni szeretnék-e, vagy sem, valamint Benkő Lacival a halála előtt sokat beszélgettek arról,hogy ha bármelyikükkel történne is valami az Omega akkor is tovább élne.

Kötelezettségeik is vannak

Továbbá a zenész elárulta, hogy például még teljes volt a csapatuk, amikor leszerződtek azokra a koncertekre, amiket a járvány miatt egy évvel későbbre halasztottak és úgy érzi, hogy nem akarják a közönséget cserben hagyni majd, ezért úgy látja, hogyha a közönség látni, akkor nem fognak negatív irányba döntést hozni.

“Azt gondolom, ha úgy érezzük, ők még úgy akarják és szükség van ránk, nem döntünk negatív irányban és a barátaink emlékét tovább visszük és éltetjük” – mondta Kóbor nemrégiben. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Benkő László