Gyerekkori jó barátja gázolta halálra a baktakéki Molnár Sándor nyolc hónapos kisfiát a járdán. Hiába a régi kötődés, a gyászoló család azt kívánja, bűnhődjön meg az autós, amennyire csak lehet.

A babakocsijában fekvő Sanyikát pénteken halálra gázolta a család egyik régi jó barátja, Márk. A 24 éves férfi Ladájával kicsúszott egy kanyarban, és a járdára sodródott, ahol barátja, Sándor várta kisfiával a buszt, amivel a párja, Anita jött haza, aki a TV2 információi szerint gyermeket vár.

Márk állítólag gyakran repkedett Ladájával a pár száz lelkes falu utcáin. Az egyik helybéli szerint már többször is majdnem tragédia lett a férfi hobbijából. Pénteken is föl-alá száguldozott a településen. Sokan még most is sokkot kapnak, ha eszükbe jut az a csattanás, amely a baleset pillanatában hallatszott. És az édesapa kiáltását, majd ordítását sem tudják elfeledni, van aki még most is ezzel álmodik.

„Repültem pár métert, azt sem tudtam, hol vagyok, de rögtön felugrottam, és ro­hantam a babakocsihoz. Ahogy belenéztem, összetört a szívem” – mondta az édesapa a Borsnak, aki azonnal tárcsázta a mentőket, de a kisfiút már sajnos nem lehetett megmenteni.

A gázoló a rendőrségen állítólag sírva kért bocsánatot a családtól, de Molnárék nem tudnak megbocsájtani a régi barátjuknak.

Sanyika nagymamája, megérezte a tragédiát. Éppen hazafelé tartott, amikor a buszon valami furcsát érzett. Leszállt a faluban a járműről és akkor mondták neki, hogy mi történt az unokájával. Manyika is teljesen összetört, mert idén már eltemette az egyik unokáját, és nemrég a férje is meghalt.

Kiemelt kép: Baktakek.hu