Megkapta a koronavírus elleni vakcinát Károly herceg és felesége Kamilla! A LikeNews is beszámolt róla, hogy Erzsébet királynőt is beoltották egy hónappal ezelőtt.

Sorra kerültek

Az Egyesült Királyságban jelenleg a 70 év felettiek vannak soron, így a 72 éves Károly és a 73 éves Kamilla is megkapta a védőoltást. A kormány arra kér mindenkit, hogy aki még nem oltotta be magát és az oltási sorrendben következnek adassák be az oltóanyagot.

Ennyien kaptak eddig vakcinát

Az Egyesült Királyságban eddig 12.6 millió ember kapta meg legalább a vakcina első adagját.

Nem tudni, hogy egyszerre kapták-e meg

A BBC-nek arról nincs információja, hogy Károly és Kamilla egyszerre oltatták-e be magukat.

Márciusban átesett a koronavíruson

A LikeNews is megírta, hogy Károly herceg tavaly márciusban szintén átesett a betegségen, a tünetei nem voltak annyira súlyosak, de hosszú időbe telt mire teljesen felépült. Kamillát is letesztelték, akkor ám ő nem kapta el a koronavírust.

Erzsébeték Windsorban kapták meg a vakcinát

A hivatalos tájékoztatás szerint II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek a királyi család windsori rezidenciáján adták be a vakcinát. II. Erzsébet királynő áprilisban tölti be 95. életévét, Fülöp herceg júniusban 100 éves lesz.

A királynő személyesen döntötte el, hogy elárulja: megkapták az oltást

Az udvar illetékese hangsúlyozta: a királynő a további találgatások elkerülése végett személyesen döntött úgy, hogy hozzák nyilvánosságra az ő és férje beoltásának hírét.

Mentek a találgatások

A brit sajtóban az utóbbi időszakban folyamatosak voltak a találgatások arról, hogy II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg megkapja-e a koronavírus elleni oltást, és ha igen, ennek hírét nyilvánosságra hozzák-e. Az udvar illetékesei korábban többször is jelezték, hogy az uralkodói házaspár nem szeretne kivételes, soron kívüli elbánást.

Bővült a királyi család

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet kedden Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és II. Erzsébet királynő kilencedik dédunokája.

Erzsébet királynő nagyon örül

A gyermek 8 font és 1 uncia, vagyis 3657 gramm súllyal született. A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Valószínűleg sosem léphet trónra

Ennek megfelelően szinte teljes biztonsággal kizárható az is, hogy kedden született első gyermeke valaha trónra lép. Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank 2018. október 12-én házasodott össze. Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A LikeNews az angol királyi családdal kapcsolatos további hírei itt érhetők el.

Kiemelt kép: Károly herceg Youtube-videó