Betiltaná a lombikbeavatkozásokat a püspöki kar vezetője. Veres András szerint súlyos bűnöket követünk el a “számára fájdalmasan virágzó” gyakorlattal.

Kiiktatná a lombikprogramot

Kiiktatná a gyakorlatból a lombikbébiprogramot a magyar püspöki kar elnöke. Veres András a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt erről.

EZ IS ÉRDEKELHET! Rémisztő dolog derült ki a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttekről

„Fájdalmas lombikprogram”

“Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!”  – mondta a püspök

Van más módszer is

Veres András így folytatta: vannak a keresztény hit alapján is támogatható gyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak – és nem jár velük a megfogant életek elpusztítása, mint a lombikprogrammal.”

Korábban is ellenezte a lombikprogramot

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke már korábban is felszólalt a program ellen, arra hivatkozva, hogy a megtermékenyített petesejtek egy részét lefagyasztják vagy elpusztítják, miután az anya méhében sikeresen megtapadt az egyik megtermékenyített petesejt.

Abortusz

Veres András szombati interjúban az abortuszról is beszélt. Azt  mondta,  hogy lehetővé kell tenni, hogy az orvosok lelkiismereti okokból elutasíthassák egy ilyen beavatkozás elvégzését. Mindent meg kell tenni annak érdekében is, hogy ne az abortusz legyen az egyetlen alternatíva az anyák számára, akik nem kapnak kellő segítséget.

Nem szeretnék bezárni a templomokat

„Semmi körülmények között nem szeretnénk a templomokat bezárni, ezt tavasszal sem tettük” – mondta Veres András. Lebeszélni sem szeretnének senkit arról, hogy templomba, közösségi liturgiákra menjen.

NE HAGYD KI! A LikeNews legfrissebb híreit kattitva tudod eléni.

Az online mise csak látszat

Veres András szerint „a médiában sugárzott liturgia csak látszat, tud érzelmeket ébreszteni, de nem hasonlítható ahhoz, mint amikor szentségekhez tudunk járulni, ezt a placebohatást pedig jó volna elkerülni”.

EZ IS ÉRDEKELHET! Igazi ragadozó az a szentendrei férfi, akit köröz a rendőrség, felháborító, hogy ennyi disznóság után is szabadon sétálhatott

Kiemelt kép: Illusztráció