Csalók áldozata lett Sebestyén Balázs. A népszerű műsorvezető nevével élnek vissza internetes bűnözők, akik pénzt akarnak kicsalni az emberektől.

Balázsék oldalán jelezték

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákoczi Feri Balázsék nevű műsoruk Facebook oldalán jelezték, hogy senki se dőljön be a csalóknak.

„Felhívjuk Mindenki figyelmét, hogy Sebestyén Balázs nevében csalók próbálják az emberek adatait megszerezni, és regisztráció után a kártyákról pénzt levenni. Senki ne dőljön be annak az oldalnak! Ne adjanak meg adatokat és ne regisztráljanak az oldalukon! Javasoljuk, hogy akitől már pénzt vontak le, az tegye meg a rendőrségi feljelentést. Természetesen mi is megtesszük a jogi lépéseket!” – írták a bejegyzésben.

Péter Szabó Szilvinek egy török banda lopta el az Instagramját

A LikeNews is megírta, hogy Péter Szabó Szilvi csak a Blikknek elmondta, hogy egy török banda két hónappal ezelőtt ellopta az Instagram fiókját, ugyanazok, akik Kajdi Csabáét is. A közösségi oldal szerint most már bármikor visszakaphatja az Instagram fiókját.

Így tudták ellopni

Instagram oldalt úgy tudnak ellopni, ha kicsalják valahogy a tulajdonostól a belépési adatokat, így járt Szilvi is, aki hivatalosnak látszó e-mailt kapott, amiben az állt, hogy valaki jelentette a profilját, amit nem is értett igazán, de kitöltötte a kért információkat onnantól pedig elkezdődött a kálváriája. Legelőször még az „igazi” Instagramtól jött a belépéshez a biztonsági kód, de utána kapott egy üzenetet, hogy megváltoztatták az e-mail-címét, az oldala nevét, meg mindent, és utána török nyelven kapott üzeneteket. Később megkeresték különböző társaságok, hogy pénzért – 400 dollárért, vagyis nagyjából 120 ezer forintért – visszatudják szerezni a profilját. Egy hamis fiókról egy külföldi ember levélben azt akarta vele elhitetni, hogy nemrégiben vásárolta meg az Instagram-oldalát, ami nagy valószínűséggel lopott, de csak pénzért tudja neki visszaadni, mert nehéz anyagi körülmények között él – mondta Szilvi 

NE HAGYD KI!

Hát ez mi? Istenes Bence szájon csókolta Sebestyén Balázst az Álarcos énekes fináléjában – videó

Kajdi Csaba is így járt

Kajdi Csabát is hasonló támadás érte mint Péter Szabó Szilvit, neki sikerült egy magyar cég segítségével visszakapnia az ellopott profilját, ezért Szilvi is hozzájuk fordult segítségért, akik fel is vették a kapcsolatot a Facebookal, (A Facebook és az Instagram egy cég), akik azt az üzenetet küldték, hogy próbálják visszaszerezni a profilt, addig ő legyen türelemmel.

Vasvári Vivien is hasonlóan járt

Vasvári Vivinek is megpróbálták feltörni az Instagramját, ám nem jártak sikerrel. Vivi régi profilja most inaktív, de a problémát elkezdték megoldani a rendszerben és amint sikerült megoldani Vivi ott fog visszatérni.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Sebestyén Balázs